İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün şehit edildiği hükümet konağı bahçesinde yaptığı açıklamada, “Nerede dururlarsa, saklanırlarsa saklansınlar Kandil’de de olsalar onları alacağız” dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün bombalı saldırıda şehit edildiği Derik ilçesini ziyaret etti. Bakan Soylu, Derik’te ilk olarak Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk anısına yaptırılan Anadolu Lisesi’nin temel atma törenine katıldı. Törenin ardından kaymakamlık binasına geçen Soylu, burada yaptığı açıklamada, “Hiç endişe etmeyin bilmenizi isterim ki yarına hep birlikte güçlü, kuvvetli ve kudretli bir şekilde ulaşacağız. Bugün bizim bu hedeflerimizden alıkoymaya çalışanlara karşı en büyük kuvvetimiz birliğimiz ve beraberliğimizdir" dedi.
Şehit Muhammet Fatih Safitürk’ün ona emanet edilen görevi, çok kısa sürede sadakatle yaptığını kaydeden Bakan Soylu, bunu yaptıranları yerin 7 kat dibine girseler de bulup hesap verdireceklerini dile getirdi. Bu ülkeyi üç beş kurda kuşa yem etmeyeceklerini söyleyen Soylu, şöyle devam etti:
"Bugün burada bu ortaya koyduğunuz sahiplenme insanlığa sahiplenmedir. Biraz önce temeli atarken kıymetli hocamız dua etti ve bir söz söyledi, bu kelam dinimizin kelamıdır. İnsanların en hayırlısı insana hizmet edendir. Biz bunun içerisindeyiz. Hiçbir endişeniz olmasın Allah şahittir ki, bunu yapanlara cezasını vereceği ama adalet ve hukuk verecek ama onu yönlendirenleri, yerin 7 kat dibine katsalar da gömmek bizim boynumuzun borcudur.
Biz birbirimize sıkı sıkı kenetleneceğiz. Bu coğrafyayı biz beraber kurduk, bu ay yıldızlı bayrağı 7 yüz 80 bin kilometrede nazlı nazlı hep birlikte dalgalandırıyoruz. Dalgalandırmaya da devam edeceğiz. Bilmenizi istiyorum ki, bizi ne etrafımızdaki terörle bizi ne silahla ne şiddetle birbirimizi birbirinden ayıramayacaklar. Biz bu ülkeyi üç beş kurda kuşa yem etmeyiz. Birliğimizi ve beraberliğimizi heba ettirmeyiz. Hedeflerimiz büyüktür. Yarınımız bilmenizi istiyorum ki, bugünümüzden daha iyi olacaktır. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koymuş olduğu anlayışla birlikte sadece bu coğrafyaya değil, elimizi Suriye’ye, Irak’a, Kafkaslara, Balkanlar’a bugün anlam ve mana boşluğu yaşayan batıya ve dünyaya da uzatacağız."

"BİRİLERİNİN UŞAKLARI OLANLARA BU MİLLETİN KARDEŞLİĞİ BOYUN EĞMEYECEK"
"Tüm bu şiddete kurşuna lanet ettiğimiz teröre ve tasfiye etmeye ant içtiğimiz ve yemin içtiğimiz PKK’ya verilecek en büyük cevap muhakkak ki, o 28 derslikli okulda attığımız temeldir" diyen Bakan Soylu, "Burada Muhammet Fatih Safitürk’ün bugünlerinin yarınlarına vatan evladı olan Ömer Halis’in yaktığı meşalenin ülkemizin yarınlarına aydınlık bir ışık oluşturacağını biliyoruz ve hepimiz inanıyoruz. Bizim inancımız sürekli bize bunu tembihliyor insanlar yaratılmışların en şereflisidir. O yaratılmışların en şereflisine hizmet etmek bizim en temel vazifelerimizdir. Ezani Muhammed’i burada Allah-u ekber diyerek semayla buluşacak ay yıldızlı bayraklar Allah şahittir ki bu coğrafyada ilelebet dalgalanacaktır.
Birilerinin uşakları olanlara veya çalışanlara bilmenizi istiyorum ki, bu milletin kardeşliği boyun eğmeyecek. Nerede dururlarsa, saklanırlarsa saklansınlar Kandil’de de olsalar onları alacağız. Bu ülkede bunun hesabını soracağız. O en güzel çiçekle nitelendirdiğimiz gülle beraber Muhammet Fatih Safitürk’ümüzü gönlümüzde ve zihnimizde ve bu anlayışımızla beraber bütünleştireceğiz" şeklinde konuştu.
(İHA)