İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun eşi Hamdiye Soylu ve Trabzon Valisi Yücel Yavuz'un eşi Şengül Yavuz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çeşitli etkinliklere katıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için düzenlenen etkinliklerine katılmak üzere kente gelen İçişleri Bakanı Soylu'nun eşi Hamdiye Soylu, Vali Yavuz'un eşi Şengül Yavuz ile ilk olarak, valilik tarafından organize edilen yemekte şehit aileleriyle bir araya geldi.

Yemekte şehit aileleriyle sohbet eden Soylu ve Yavuz, vatandaşlarla yakından ilgilendi. 

Daha sonra Anadolu'da Kadın Portreli Müzikli Anlatım programına katılan Soylu ve Yavuz, kadınlarımızla bir araya geldi.

Programda Yavuz, günün anlam ve önemi dolayısıyla Soylu'ya, Karadeniz kadınını anlatan tablo ve gümüş telkari hediye etti.

Programın ardından Soylu ve Yavuz, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünce düzenlenen 'Kadın Emeği' konulu serginin açılışını gerçekleştirdi.

Açılışın ardından stantları gezen Soylu ve Yavuz, el emeği ürünlerini yakından inceleyerek, bayanlara emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Etkinlikler kapsamında son olarak Hamdiye Soylu, Şengül Yavuz ve beraberindekiler, şehit aileleri ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde gerçekleşen fidan dikme etkinliğine katıldı.