Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, ''Mavi Marmara saldırısı sonrası Türkiye'nin kararlı duruşu ve onurlu tepkisi sonuç vermiştir. Türkiye'nin özür, tazminat ve Gazze’ye ablukanın kaldırılması talepleri yerine getirilmiş, paraflar atılmış, inşallah yarın bu anlaşmalar karşılıklı taraflarca imza edilecektir" dedi.

Soylu, Of Belediyesi tarafından ilçe merkezinde verilen iftar programında yaptığı konuşmada, ramazanın hayırlı olması temennisinde bulundu.

Alınan bu kararlarla Türkiye'nin kararlı bir duruş sergilediğini vurgulayan Soylu, şöyle devam etti:

 ''Mavi Marmara saldırısı sonrası Türkiye'nin kararlı duruşu ve onurlu tepkisi sonuç vermiştir. Türkiye'nin özür, tazminat ve Gazze’ye ablukanın kaldırılması talepleri yerine getirilmiş, paraflar atılmış, inşallah yarın bu anlaşmalar karşılıklı taraflarca imza edilecektir. Türkiye'nin eli artık oradaki Müslüman kardeşlerimize daha rahat uzanabilecek ve oradaki kardeşlerimizin de bizim gibi iftar sofralarında buluşabilmesinin, daha insanca yaşayabilmesinin inşallah önü açılacaktır."


Türkiye'nin böylelikle haklılığının da tescil edildiğine işaret eden Soylu, şöyle devam etti:

"Bizim haksız olduğumuzu söyleyenler, hani bu taleplerin yerine gelmeyeceğini söyleyenler, hani Türkiye'nin yalnızlaşacağını söyleyenler ne oldu? hem Türkiye'nin üç talebi de yerine getirildi, Türkiye'nin haklılığı da tescil edildi ve Türkiye'nin yalnızlaşmadığı kararlı duruşuyla, haklı duruşuyla bütün dünyanın da etrafımızdaki coğrafyanın da kendisine hak verdiği, bir şekilde daha ortaya çıktı. Ey gezi zihniyeti, ey paralel zihniyet, ey kendi ülkesine yabancı olan zihniyet, demekki siz hem bu coğrafyayı, hem bizi, hem bizim zihniyetimizi, hem de adımlarımızı, Türkiye'nin gücünü anlayamamışsınız. Demekki siz batı karşısındaki o ezikliği ve batı karşısında yıllarca onların uyguladıkları o teslimiyetçi anlayışa maalesef söylemek istiyorum ki Türkiye'nin gücünü anlamadan, Türkiye'nin zihniyetini anlamadan üzerinizden atamamış, teslim olmuşsunuz.'' 

Soylu, bugün önemli bir adım atıldığına dikkati çekerek, ''O da Rusya ile karşı karşıya kaldığımız durumda, bir zamandır yapılan görüşmeler, karşılıklı değerlendirmeler sonucu bir adım daha bugün gerçekleşmiş oldu. Hem sayın cumhurbaşkanımızın yazdığı mektup, hem sayın başbakanımızın yazdığı mektup, hem sayın dış işleri bakanımızın yazdığı mektup ve bu karşı karşıya kaldığımız durumdan sonra uzun yıllarca yüzyıllarca birbirine komşu olan yüzyıllarca aynı devlet ilişkileri içerisinde bulunan bu anlayış, tekrar aynı istikamette yolculuğuna devam edecektir.'' diye konuştu.


- ''Türkiye'nin istikametini bozmaya çalışanlar var''

''Birileri Türkiye'nin üzerine yanlış plan yapmaktadırlar'' diyen Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Etrafımızda kurmak istediğimiz olumlu ilişkileri, bir şey olsa da olumsuza çevirsek gayreti içerisindeler. Ama sizlerin her birine minnettarlığımı ifade etmek istiyorum. Herkese bir ayar verdiniz. Verdiğiniz ayar, şurada söylediğim gibi 50 gramlık oy pusulası ile beraber, demokrasinin gücü ile beraber, sizler dimdik ayakta durdunuz. Türkiye'nin üzerine oynanan oyunları, demokrasi ve milli irade ile bozdunuz ve ifade etmek istiyorum ki milletinin adamının, milletin gönlündeki insan attığı her adımda gücü sizden alan, yalnızca Allah'ın karşısında eğilen Recep Tayyip Erdoğan'ı, kıymetli cumhurbaşkanımızı, hiç bir noktada yalnız bırakmadınız ve o anlayışla bugün Allah'a şükürler olsun yarına ait Türkiye'yi güçlü kılmaktadır.''

Soylu, kendilerine verilen emaneti, yarına taşımak için büyük bir gayretin içerisinde olduklarını belirterek, sadece kendisinin değil, hükümetin bütün üyelerinin de bu gayreti ortaya koymaya çalıştığını ifade etti.


Türkiye'nin üzerinde kurgulanmaya çalışan bazı oyunlar olduğunu ve ülkenin istikametini bozulmaya çalışıldığını anlatan Bakan Soylu, şunları kaydetti:

"Dün Yalova'ya bir arkadaşımın cenazesi, ardından da bir hemşehrimize taziye için gittim. Oradan hem giderken, hem de gelirken muhteşem bir eserle bir özgüven anıtı olarak nitelendirdiğim eserle karşı karşıya kaldım. Kocaeli'yi, Yalova'yı birbirine bağlayan ve dünyanın dördüncü büyük köprüsü olarak nitelendirebileceğimiz bir köprü ile ecdadımızın ismini geleceğe taşıyabilecek büyük bir köprü ile Osmangazi köprüsü ile karşı karşıya kaldık. Oradaki mühendislerimizle, şantiyede çalışan arkadaşlarımızla, her birinin gözünde Türkiye'ye kazandırdıkları muazzam bir eserin heyecanı, mutluluğu ve onuru vardı. Her zaman söylerim 'eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri', Sayın cumhurbaşkanımızın sözüdür. İşte bu eser sadece AK Parti'nin değil, bu eser sadece sevgili cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın iradesiyle ortaya koyulan bir eser değil, bu eser kendine binlerce defa, onbinlerce defa tacizde bulunup, onu doğru istikametten ayırmaya çalışmalarına rağmen hakkın, adaletin peşinde olan ve bundan ayrılmayan, geziye rağmen 17-25 Aralık darbesine rağmen, 6-7 Ekim olaylarına rağmen, bu ülkede 'biz sizin istediğiniz cumhurbaşkanını seçtirmeyiz' demelerine rağmen, hiçbir zaman doğrudan kopmayan ve onunla beraber olan siz aziz hemşehrilerimin ve bu büyük milletin eseridir.''

Soylu, Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığına işaret ederek, ''Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını her geçen gün ortaya koyuyoruz. İnşallah hem memleketimize, hem ülkemize, hem etrafımızdaki coğrafyaya büyük hizmetler yapmayı Allah bize nasip etti, devam etmeyi de nasip edecek. Bu ülkede öyle bir noktaya geldik ki dün elini açıp 'acaba bize emeklilik paramızı verirmisiniz' diye bekleyen bir Türkiye'den, bugün gayri safi milli hasılasına, üretimine oranla Türkiye'de dünyadaki milletlere yardım yapan birinci sıraya gelen bir ülke haline geldik. Bunu hep beraber sağladık.'' dedi.

- ''Henüz daha yeni adımlar atıyoruz, hedeflerimiz var''

Ne yapılırsa yapılsın Türkiye'nin istikametinden ve hedeflerinden vazgeçirilemeyeceğini vurgulayan Soylu, şöyle devam etti:

''Henüz daha yeni adımlar atıyoruz, hedeflerimiz var. Bu hedeflere hep birlikte ulaşacağız.Demokrasimizi istismar etmeye çalışanlara karşı ulaşacağız, ülkemizdeki kardeşliğimizi bozmaya çalışanlara karşı ulaşacağız, Türkiye'nin etrafını çerçeveleyip, dünya coğrafyasına Türkiye'nin adım atmasına karşı mücadele edenlerle mücadele edeceğiz, 2023'e de, 2053'e de, 2071'e de hep beraber ulaşacağız. Ne yaparlarsa yapsınlar, ne ortaya koyarlarsa koysunlar, bizi istikametimizden, hedeflerimizden vazgeçiremeyecekler. Göreceksiniz ki  Türkiye hem bugün yaptığı o büyük eserleri tamamlayacak, hem Türkiye yarınlara güçlü adım atacak, hem de hendekler kazarak, bu ülkede insanlarımızı birbirine düşürerek, acaba fırsat bulabiliriz de bu karmaşık ortamın içerisinde Türkiye'den bir tek çakıl taşı koparabilir miyiz diye düşünenlere bilmenizi istiyorum ki söyleyeceğimiz söz, net ve açıktır. Arkanızda kim olursa olsun, hangi güçler olursa olsun, hangi oyunu kurarsanız kurun, hangi kalleşliği yaparsanız yapın, canımızı, içimizi acıtsanız da şehitlerimiz geldiğinde içimiz ağlasa da Allah şahittir, Of'ta şahittir, şu gök kubbe de şahittir, bu topraklardan tek bir çakıl taşı koparmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.''

Soylu, geleceğe ait güvenli ve emin adımlar attıklarını da belirterek, Türkiye'nin etrafındaki coğrafyaların en güvenlilerinden ve en önemli limanlarından birisi olduğunu da  kaydetti.

Çok önemli bir dönemden geçildiğini de ifade eden Soylu, ''Burayı atlattık mı Türkiye hedeflerine ulaşacaktır. Aynı anlayışı taşıyabilmek, aynı anlayışı ortaya koyabilmek, aynı anlayışı yarına götürebilmek için birbirimizle daha çok anlaşmaya, aramıza nifak koymaya çalışanlara sayın cumhurbaşkanımızın sürekli dediği gibi bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız ve hep birlikte Türkiye olacağız anlayışını, 780 bin kilometre kareye yaymak için bir mücadeleyi sürdürüyoruz. Hiç endişe etmeyin. Demokrasi, seçim bize bir güç verdi, şimdi onu yarına taşıyoruz.''diye konuştu.

''Eğer bugün böyle güçlü olmasaydık, 2 milyon 700 bin Suriyeli kardeşimize sırtını dönen bir Türkiye olurdu'' diyen Soylu, sözlerini şöyle tamamladı:

''Eğer bugün böyle güçlü bir Türkiye olmuş olmasaydı Arakan'a, Filistin'e, Bosna'ya dünyanın neresinde olursa olsun mazlum ve mağdur olan bütün insanlığa sahip çıkan bir ülke olmazdık. Güçlüyüz. Daha da güçlü olacağız. Bu medeniyet merhamet ve adalet medeniyetidir. Bu merhamet ve adalet medeniyetini dünyanın her tarafına nakşedebilmek için güçlü olacağız, özgür olacağız, zengin olacağız ve dünyanın ilk 10 büyük devletinden Allah nasip ederse birisi olacağız. ''

Bakan Soylu, Teravih namazını Hayrat İlçesinde kılarak daha sonra vatandaşlarla sohbet etti.