Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı Trabzon Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara Çarşamba akşamı hitap edecek.

Trabzon’da Demokrasi Nöbeti tutan vatandaşlara hitap etmek için bu akşam Trabzon’da olacak olan Bakan Soylu, “Trabzon Meydanı’nda 10 günden beri demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara bir konuşma yapacak.

Darbe girişimi akşamından itibaren Trabzon’a telekonfrans ile bağlanan Bakan Soylu, bu akşam ise Trabzon Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla birlikte olacak ve onlara hitaben bir konuşma yapacak.

Geçen hafta Trabzon’da, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla  Trabzon Meydanı'nda “Milli İradeye ve Demokrasiye Sahip Çıkma Yürüyüşü” organize edilmişti.Bakan Soylu da cep telefonundan görüntülü bağlanarak Meydanda da toplanan kalabalığa  seslenmişti.

Soylu, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada,   Trabzon'da bir demokrasi tarihi yazıldığını belirterek, "Trabzon'daki tüm siyasi partilere, sivil toplum örgütlerine, meslek kuruluşlarına, Türkiye'ye ve dünyaya demokrasiyi haykıran bütün hemşehrilerime selamlarımı iletiyorum. Trabzon'un evladı olarak bizleri büyük bir gururla karşı karşıya bıraktınız, Allah sizlerden razı olsun." dedi.

15 Temmuz akşamı Türkiye'de yaşanan darbe girişiminin aziz milletin kararlılığı, demokrasiye olan sadakati ve geleceğe olan inancı ile püskürtüldüğünü vurgulayan Bakan Soylu,  "Demokrasiye ve ülkemizin geleceğine olan o yürüyüşümüze devam etme anlayışımızı ortaya koymuş bulunuyoruz. Bu Fetullah Gülen yapılanması, psikopatik ruh, bu alçak ve 11 yaşındaki çocuklara silah sıkmaktan kendisini alıkoyamayan, bunun talimatını veren haysiyet cellatlarına tarihin en büyük cezası verilecektir." diye konuştu.

Türkiye'nin darbeler tarihi içinde çok acılar çektiğini anlatan Soylu, şunları kaydetti:

" Türkiye bugün, bütün dünyaya bir demokrasi direnişini sergiledi. Bu, büyük milletimizin sayesinde oldu. Millet, millet olmak harcıyla yoğrulmuşlukla, birbirimize olan muhabbetle, sevgiyle olur. Bugün bu acı ama ağır olay vesilesiyle millet olma şuurunu, anlayışını yeniden harmanladık, yeniden yoğurduk ve evlatlarımıza büyük bir miras bırakmak için yolumuza devam edeceğiz."

Soylu, "Kıymetli Cumhurbaşkanımızla, Başbakanımızla ve darbeye karşı çıkan milletimizin bütün unsurlarıyla beraber dünyaya haykırıyoruz. Hedeflerimizden vazgeçmiş değiliz, Türkiye'yi ele geçirmeye çalışan bu alçaklara gereken dersi vereceğiz. Bugün Trabzon'da ortaya koyduğunuz birlik ve beraberlik, millet şuurunun ortaya koyduğu anlayış, gelecek nesillerimize bırakabileceğiiz en büyük mirastır. Benim de çocuklarıma bırakabileceğim en büyük miras, böyle asil bir şehrin milletvekili olmaktır. Sizlere minnettarım, müteşekkirim. Etrafımızdaki coğrafyaya, mazlum ve mağdur milletlere de rehber ve umut oldunuz, yol gösterdiniz. Allah milletimizi korusun.