61SAAT HABER SERVİSİ - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün Bayburt’taki programının ardından akşam saatlerinde Trabzon’a geldi. Geceyi Trabzon’da Sera Gölünün olduğu bölgedeki bir otelde geçiren Bakan Soylu, sabah erken saatlerde Sera Gölüne inerek buradaki çalışmaları yerinde inceledi.
Ancak Bakan Soylu, burada gölün etrafına yapılan ‘Beton Perde’ çalışmalarını görünce ilgililere fırçayı çekti. Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ve bölge muhtarları ile istişarede bulunan Bakan Soylu, ardından ilgili yerleri telefon ile aradı.
Edinilen bilgiye göre Bakan Soylu, beton çalışmasının Sera Gölüne yakışmadığını, inşaatın durdurulmasını ya da yıkılması ile ilgili çalışmasının yapılması için ilgilileri uyardı.
Sera Gölünde yaklaşık 2 saat kalan Bakan Soylu, ardından ise buradan ayrıldı.

7 YIL ÖNCE TABİAT PARKI İLAN EDİLDİ!

Sera Gölü, 2010 yılında Tabiat Parkı olarak ilan edildi. Trabzon'un Akçaabat ilçesi Yıldızlı Mahallesi'nde bulunan göl, Sera  Deresi Vadisi'nde bulunuyor. Oluşum hikayesi, barındırdığı canlı türleri, kent  merkezine yakınlığı ve suyun başlı başına bir çekim merkezi olması nedeniyle  popüler olan göl, Trabzon'a 10, Akçaabat sahiline 3 kilometre mesafede yer  alıyor.  Ulaşımı kolay olan göl, 1950'de yaşanan heyelanda kayan toprak ve  hafriyatın derenin önünü kapatıp suyun normal akışını kesmesi sonucu oluştu.

Kaynak: 61SAAT.COM



Bakan Soylu, Sera Gölünde ki vatandaşlarla sohbet etti.