Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin geleceğinin aydınlık olduğunu belirterek, “Hiç endişe etmeyin, etrafımıza kurmaya çalıştıkları o çukurlara etrafımıza konulmaya çalışılan tuzaklara bu milletin inancı da bu milletin kararlılığı da yetecektir” dedi. 

Bir dizi ziyaret ve inceleme için bu sabah saatlerinde havayolu ile Trabzon’a gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde Hatay’ın Samandağ ilçesi açıklarında kontrol ettiği filikadaki patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Trabzonlu Deniz Sözleşmeli Er Alper Al’ın Şalpazarı ilçesinde bulunan Üzümözü Mahallesi'ndeki baba ocağını ziyaret etti.

Burada şehidin yeğeni Cemre ile yakından ilgilenen Bakan Soylu şehidin babası Mehmet ve annesi Kezban ile görüşerek başsağlığı diledi.



Daha sonra şehidin kabrini ziyaret eden Bakan Soylu, şehit için dua okudu. Şehit ziyaretinin ardından Of Teknoloji Fakültesi Mezuniyet Töreni'ne katılan Bakan Soylu, burada yaptığı konuşmada, “Bugün dünya ile rekabete soyunan, dünyayı izleyen, yatırım yapan, Ar-Ge ve teknolojiye dair devlet politikaları ortaya koyan bir Türkiye var. Dünyada yapılanları ülkemizdeki olanakları devletimizin sunduğu imkanları projeleri hep beraber iyi takip edelim. Tekerleği bulmak da bir teknolojik icattır cep telefonu da bir teknolojik icattır. İkisinin de ortak bir özelliği vardır. İnsana hizmet için yapılmışlardır. İnsana hizmet için vardırlar” dedi.


"TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİLDİR"

“Hazırlandığınız, hayata atıldığınız Türkiye eski Türkiye değildir” diyen Bakan Soylu, “Yeni bir Türkiye. İmkanlarımız gelişti. Bakanlığımda bulunan İŞKUR sadece geçen yıl 899 bin kişiyi işe yerleştirmiştir. Bu gelişen ve gelişmekte olan ülkeler için önemli bir rakamdır. Bizim sizden beklentilerimiz var. Dün hedefi olmayan bir Türkiye vardı. Biz sizin sıralarında okurken öğretmenlerimiz bize Amerika’yı, İngiltere ve Almanya’yı anlatır onların büyük planlarından bahsederdi. Bizim ülkemizde ne zaman büyük bir adım olacak. Ne zaman 20-50-100 yıllık planlar yapacağız diye düşünüyorduk. Şimdi biz 2023’ü, 2053’ü, 2071’i büyük bir özgüvenle planlıyoruz. Bunları gerçekleştirirken ifade etmek istiyorum ki, Türkiye sadece dünyaya değil etrafındaki coğrafyaya da örnek olan bir anlayışı gerçekleştirmektedir. Bunu hep beraber sağlayacağız” şeklinde konuştu.


"BUNLARIN HEPSİNİ AŞACAĞIZ"


Türkiye’nin geleceğinin aydınlık olduğuna dikkat çeken Bakan Soylu, “Güçlü durabilmek için ayağımızı yere sağlam basabileceğimiz bir ekonomiyi, demokrasiyi, siyasi hayatı, sistemi ve insan ilişkilerini ortaya koyabilmeyi kendimize ilke edindik. Türkiye’nin geleceği aydınlıktır. Hiç endişe etmeyin etrafımıza kurmaya çalıştıkları o çukurlara etrafımıza konulmaya çalışılan tuzaklara bu milletin inancı da bu milletin kararlılığı da yetecektir. Bunların hepsini aşacağız. Bunların hepsi iflas edecek. Ediyorlar da. İnşallah zengin, özgür, hür ve insanlarının değerleriyle birbirini kucakladığı bir Türkiye’yi hep beraber yakalayacağız” diye konuştu.

Bakan Soylu, konuşmasının ardından fakülteyi birincilikle bitiren öğrenciye diplomasını verdikten sonra tören toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.