Giresun’da gerçekleştirilecek olan Doğu Karadeniz Turizm Master Planı Toplantısı’na katılmak için havayolu ile Ankara’dan Trabzon’a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kent merkezindeki Ayasofya Müzesi’ni ziyaret etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Giresun’a gitmeden önce Trabzon’da bulunan tarihi Ayasofya Müzesi’nde incelemelerde bulundu. Bakan Günay’ın Ayasofya Müzesi inceleme gezisine, AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız ve Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın da eşlik etti. Bakan Günay, Ayasofya Müzesi etrafında, Trabzon Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından gerçekleştirilen Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kamulaştırılan alanları yakından inceleyerek bilgiler aldı.

Bakan Günay, müze ziyareti sonrası vatandaşlara kısa süre sohbet etti. Müzeyi ziyarete gelen kız öğrencilerin isteği üzerine Bakan Günay, Ayasofya Müzesi önünde birlikte hatıra fotoğrafı çekildi. Bakan Ertuğrul Günay, Ayasofya Müzesi’nden ayrılarak araçla Giresun’a hareket etti.