Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta TTSO’yu ziyaret ederek Başkan Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Ziyarete İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi de katıldı.

 

Başkan Hacısalihoğlu, Bakan Yardımcısı Muhammet Balta’nın göreve başladığı günden bu yana Trabzon’un sorunlarıyla yakından ilgilendiğini ve TTSO’yu ziyaret ettiğini belirterek bunun kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi. 


“Trabzon’la ilgili projelerin hızlı bir şekilde gündeme alınacağını biliyor ve bekliyoruz” diyen Başkan Hacısalihoğlu, “Bakanlığınızın yeni kurulmuş olması, arkasından Van depremi dolayısıyla görevinizin zor olduğunu biliyoruz. Bunun yanında Sayın Bakanımızın ve sizin şehrimize gösterdiğiniz ilgiyi de biliyoruz. Bu doğrultuda geleceğe dönük şehrimiz için yatırımların geleceğine inanıyoruz. Sayın Bakanın icracı bir görevden gelmesi, sizin de bu kadroda olmanız bizleri gelecek adına umutlandırıyor” dedi.


Kısa vadedeki en önemli konunun 11 cazibe merkezi arasında yer alan Trabzon’da yapılacak teknoloji merkezi olduğunu ve bu konunun 2012 programına dahil edilmesini beklediklerinin altını çizen Başkan Hacısalihoğlu, “Bununla ilgili projemiz hazırdır. Trabzon’un Aralık ayında yapılacak bu toplantılarda 2012 programında yer alması ve gerekli yatırımın yapılması en büyük arzumuzdur. Bu konuda sizlerin de desteğini bekliyoruz” dedi.


Bakan Yardımcısı Muhammet Balta; “Trabzon’un uyumu çok önemli bu uyum devam ettiği sürece aşamayacağımız sorun yoktur” 


Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta da Trabzon’un en büyük sivil toplum kuruluşu olan TTSO’nun her zaman kentin öncüsü ve lokomotifi olduğunu belirterek şöyle konuştu:


“İlimizin sorunlarıyla ilgili burada istişare yapıyor, çeşitli bilgiler alıyoruz. Yerel bazda neler yapılması gerektiğiyle ilgili sivil toplum kuruluşlarının görüşü bizim için çok önemli. Ankara’dan bakışla yerelde bakış üst üste gelmeli, örtüşmeli. Sayın Bakanımızın önderliğinde, milletvekillerimizle birlikte Trabzon’la ilgili neler yapılacağını araştırıyoruz. Trabzon’un bizim için önemi büyük. Bizden beklentileri biliyor ve bu doğrultuda çalışıyoruz. Ama hepsinden önemlisi birlik ve beraberliktir. Bu uyum bizden sonra da devam edecektir. Bu uyum olduğu sürece aşamayacağımız sorun yoktur. Bu uyum bize güç vermektedir.”