Balta, Ktü Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen'i makamında ziyaretinde yaptığı konuşmada, Ktü'nün eğitim ve kültürel faaliyetler başta olmak üzere her yönüyle bölgeye büyük katkı sağladığını ifade ederek, "Ktü'nün Trabzonumuza katkılarını biliyoruz. Buradaki hocalarımızın ve üniversitemizin özellikle Tıp Fakültesinin sağlık yönünden Trabzon'un merkezi konumunu güçlendirdiğini de biliyoruz" diye konuştu.

Ktü'nün, Türkiye'nin sayılı üniversitelerinden biri olduğunu söyleyen Balta, şöyle devam etti:

"İnşallah üniversitemiz gelecek yıllarda daha üst sıralara çıkar ve dünya çapında bir Üniversite olur. Özlemimiz, hayalimiz budur. Her zaman Ktü'nün yanında, Üniversite camiamızın emrindeyiz. Onların eksikliklerinin giderilmesinde devlet olarak yanlarında olduğumuzu ifade etmek istiyorum."

Balta, başarılı çalışmalarından dolayı Prof. Dr. Özen ile ekibini kutlayarak, "Uzakta olsak da yanınızdayız. Bu manada üniversitemizdeyim. Prof. Dr. Özen'in şahsında bütün camiaya selamlarımı, saygılarımı iletiyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Rektör Prof. Dr. Özen ise Trabzon'da daha önce iyi ilişki kurdukları Muhammet Balta'nın bakan yardımcısı olarak göreve atanmasından memnuniyet duyduğunu, bu görevinde ülke genelinde başarılı çalışmalar yapacağına inandığını belirterek, ziyaretten memnuniyet duyduğunu söyledi.