GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Emniyet bünyesinde yapılan son operasyonlarla ilgili değerlendirmede bulundu, "Süreçlerde yanlış yapanlar varsa elbette hukuk önünde yanlışlarının hesabını verecek" dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu ziyaret eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Emniyet bünyesinde yapılan operasyonlarla ilgili soruları yanıtladı. Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu hatırlatan Bakan Yazıcı, şunları söyledi:

"Hayırlı olur inşallah. Türkiye bir hukuk devleti. En üstün güç hukuk ve adalettir. Herkes yaptığının, yapmadığının hesabını hukuk ölçülerinin içinde vermek durumundadır. Bu soruşturmalar ve soruşturmalara bağlı gözetim altına alınmalar da mutlaka hukuka uygun olarak yapılır, yapılıyor. Dolayısıyla hukuka uygun yapılan işlemlerle alakalı benim şu aşamada yapacağım bir değerlendirme yoktur. Ama süreçlerde yanlış yapanlar varsa elbette hukukun önünde yanlışlarının hesabını verecek. Dolayısıyla buradaki çalışmanın hedefi, herkesin hukukun ölçülerinin içinde kalıp kalmadığının belirlenmesi, hukukun ölçüleri içerisinde kalmamışsa kalmadığı eylemin cezasına, yaptırımına, yargı önünde müstehak olduğu yaptırıma uğramasıdır. Çok doğal süreçler bunlar."

KEYFİ GÖZALTI OLMAZ

Gözetim altına almaların asla keyfi yapılamayacağına da değinen Bakan Hayati Yazıcı, şöyle devam etti:

"Kimse gözetim altına keyfi olarak alınmaz. Gözetim altına alınanlarla ilgili gerek kolluğun, gerek savcılığın elinde derlenmiş, toparlanmış hazırlık aşamasıyla bağlantılı kanıtlar mutlaka var ki, gözetim altına alınma gerekmiş. Yoksa durup dururken, 'şu insanları gözetim altına alalım da bunlara bir bakalım, ne yapmışlar ne etmişler bunlara soralım' diye gözaltı prosedürü olmaz. Yapılan süreçleri işlemleri sükunetle ve suhuletle beklemek durumundayız. İnşallah hayırlı olur."

Ziyaretin sonunda Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Bakan Hayati Yazıcı'ya Trabzon işi Gümüş işleme sanatı telkariden yapılan anı tabağı hediye etti.