O madde ilk ne zaman ortaya çıktı..
İlk hangi ülkelerden geldi..
Bu sorulara cevap verdi ve uyardı

61saat/haber merkezi Trabzon'da bir dizi gezi ve incelemelerde bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Burada odanın olağan toplantısına katılarak, iş adamlarının sorularını yanıtladı. İş adamları Bakan Yazıcı'ya ilginç şikayetlerde de bulundu. 

TABAKHANE ŞİKAYETİ

Fındık ihracatçısı Sabit Sabır, "Tabakhane kentsel dönüşüm projesi kapsamında kamulaştırılan yerlerimizin halen parasını vermediler. 4-5 yıldır bekliyoruz. Yerimize bir çivi de çaktırtmıyorlar. Ne yapacağız bize yardım edin" derken Beşikdüzülü iş adamı Yılmaz Karadeniz de, son günlerde ölümlere neden olan 'bonzai' adlı uyuşturucu maddesinden duydukları endişeyi dile getirdi.

BONZAİ ÖNCE 1 LİRAYDI 5  LİRAYA ÇIKTI

İş adamı Yılmaz Karadeniz, "Gençlerimiz zehirleniyor. 1 liradan satılan bonzai 5 liraya çıktı. Çok hızlı dağılıyor. Neslimiz tehlike altında. Bu konuda ciddi önlemler alın lütfen" demesi üzerine Bakan Yazıcı, Bonzai'nin Türkiye'de ilk görülme tarihi olarak 2008 yılını ifade ederek, "Bonzai'nin geldiği ülkeler Macaristan, İtalya ve Hollanda olarak tespit ettik. Merkezi ise Çin! Aklın melekelesini yok etmeye hatta ölümlere kadar sonuç doğuruyor. Bu tür ürünlerin hareketini önlemek adına özel ekiplerimiz var. Bunlar ulusal olarak da  bu maddelerle mücadele edenlerle işbirliği yapıyorlar. Ayrıca özel eğitimli köpekler getirttik. Ciddi çalışmalarımız sürüyor. Bu tür şeyleri böyle merak uyandırıcı şekilde konuşmamamız gerekiyor. Ailede anne babaya çok iş düşüyor. Ufacık şüphe durumunda bile polise haber versinler. Her türlü desteği sağlıyoruz" şeklinde cevap verdi.