İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, 6. Seçim Güvenliği Bölge Toplantısı için geldiği Trabzon`da memleketi Dernekpazarı`na gelerek baba ocağını ziyaret ederek geceyi baba ocağında geçirdi.

Bakan Öztürk;  Cumartesi)  saat 16,00 suların da  Rize Valisi Ersin  Yazici ile birlikte  Dernekpazarı ilçesine  gelip Belediyeye Başkanlığını ziyaret etti.  Belediyeye gelen hemşehrileriyle hasret giderdi.

Yaylalarımızdaki sorun özel düzenlemeyle giderilebilir

 İçişleri Bakanı Muhtarların yaylaların yapılaşma sorunu sorusu üzerine' : “  Sorularınızı iyi biliyorum, bende buralarda büyüdüm. Mevcut kanun Türkiye genelini baz olarak hazırlanmıştır. Oysa bizim bölgemizdeki durum diğer bölgelerden farklıdır. Bunun göz önüne alınması için çeşitli girişimler yapılsada malesef sorun tam olarak çözülememiştir. Bununun  için bu bölgeye mahsus yapılacak düzenlemeyle sorun giderilecektir."dedi

Trafik Tescil Nüfus Müdürlüklerine Verilecek
Yine vatandaşların Trafik tescil için diğer ilçelere gitmekten yakınması üzerine"Trafik tescil işlemleri nüfus müudürlügünden gorulecek, kanunnamesi hazir yakinda yasalasir sanirim" dedi.

Bakana Karne Süprizi
Daha sonra Kaymakamlığa  kısa ziyaretten sonra okulda açılan Müzeyi görmek için Atatürk İlkokulu’na geçti. Öğretmen Rukiye Göksu Sürmeneli den müze ile ilgili bilgi aldı. Müzede bulunan eşyaların bir kısmı anılarını çağrıştırdı. Bu anıları içerinde kendisine ait karneyi görünce duygulu anlar yaşadı. Bu güzel çalışma için emeği geçenlere teşekkür etti. Müzede çekilen hatıra fotoğradan sonra Mahallesi Günebakan’a gitmek üzere ilçeden ayrıldı.