Bakan Hayati Yazıcı, bugün Rize’nin Hemşin ve Çamlıhemşin ilçelerine ziyaretlerde bulundu. Hemşin ilçesinde devam eden Kentsel Dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi almak için Hemşin Belediye Başkanı Halim Bekar’ı makamında ziyaret ederek brifing aldı. Bakan Yazıcı, Belediye Başkanı Halim Bekar’a “İşleri halledebiliyor musun yardım edeyim mi ?” deyince Başkan Bekar “Yok biz işi hallediyoruz” şeklinde cevap verdi. Bunun üzerine odadaki bir vatandaş “Ya niye öyle diyorsun yardım istesene bakandan” deyince, Bakan Yazıcı da “Niye söylemiyorsun?” diyerek danışmanlarına “Not alın, sorunlarını halledin ?” talimatı verdi.

Ardından Çamlıhemşin ilçesine ziyaret eden Bakan Hayati Yazıcı Çamlıhemşin Kaymakamlığı önünde horonla karşılandı. Burada Hemşin horonu oynayan Topluca Köyü Horon ekibi kendi aralarına giren ve kendileri ile horon oynayan Bakan Yazıcı’ya taleplerini ilginç bir yöntemle anlattı. Horon ekibi oyun sırasında yöresel atma türkü ile “AKP’ye oyumuz, pek iyi değil halimiz, yoktur yayla yolumuz, bakanım vardı sözünüz, gerçekleşmedi henüz gerçekleşmedi henüz, para etmez çayımız, bozuktur moralimiz” şeklinde taleplerini ilettiler.

Bakan Hayati Yazcı ilk anda söylenenleri anlayamazken daha sonra çevredekilerin uyarmaları üzerine söylenenleri dinledi. Topluca Köyü Horon ekibi ile hatıra fotoğraf çektirerek seçimden önce verdiği sözlerin arkasında olduğunu ve taleplerini yerine getireceğini belirten Bakan Hayati Yazıcı “Sürekli taleplerle karşılaşıyoruz ama böyle horonla türküyle talepte bulunmaları güzel oldu” dedi

Bakan Hayati Yazıcı, bir vatandaşın “Biz de birinci lige çıkalım ?” demesi üzerine “Bizde öyle şike mike yok. Biz o işlerden anlamayız” ifadelerini kullandı.