Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğünün derslik ihtiyacını gidermek için başlattığı çalışmalara Çevre ve Şehircilik Bakanı hemşehrimiz Erdoğan Bayraktar’dan süper destek. Bakan Bayraktar’ın TOKİ Başkanlığı döneminde başlattığı modern ilköğretim okulu, Bahçecik Mahallesinde tamamlanmak üzere.

Taban alanı 1418 metrekare, toplam alanı 7 bin 185 metrekare olacak ilköğretim okulu zemin katıyla birlikte 3 kat üzerine inşa edildi. Okul 24 derslikli olacak ve 720 öğrenci aynı anda eğitim görecek

BAYRAKTAR’IN HEDİYESİ
Trabzon’un en modern ilköğretim okulu olan ve aynı zamanda farklı mimari ile yükselen okulu Trabzon’a kazandıracak olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar. Bayraktar
TOKİ Başkanı iken başlattığı bu eğitim yatırımına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı döneminde de sahip çıktı. Okulun 2012-2013 eğitim yılına yetişmesi için takipçi olan Bakan Erdoğan Bayraktar, Trabzon’a eğitim alanında yeni yatırımlar getirmek için de çaba harcıyor.

VALİ KIZILCIK’TAN TEŞEKKÜR
Trabzon’da Silah ruhsatlarından elde edilen para ile birlikte muhteşem bir ana okulunu hizmete sokan ve eğitim yatırımlarına büyük önem veren Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ile İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, milyonlarca liralık bu eğitim yatırımı ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı hemşehrimiz Erdoğan Bayraktar’a teşekkür ettiler. Vali Dr. Kızılcık, ‘Sayın Bakanımız kendi iline böyle güzel bir hizmeti getirerek kentte hızla yükselen eğitim başarısına ayrı bir itici güç olmuştur. Eğitim camiası ve Trabzon adına kendisine teşekkür ediyoruz ve Trabzonumuza hayırlı olmasını diliyorum’ diye konuştu.

SANDIKÇI: İHTİYAÇ VARDI
Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı da Bahçecik mahallesinde böyle bir ilköğretim okuluna ihtiyaç bulunduğunu belirterek şöyle dedi: ‘Bahçecik’te okullarımız vardı, ancak yeni yapılan TOKİ konutları nedeniyle öğrenci sayısındaki hızlı artış zaman zaman derslik sıkıntısı yaşanıyordu. Bunun tamamen çözülmesi için modern bir okula ihtiyaç duyuldu. TOKİ ile Trabzon Valiliği arasında imzalanan protokolden sonra fiziki mekan rahatlığı, çevre düzenlemesi ile birlikte Trabzon eğitimine yıllarca hizmet verecek sıcak bir yuva’ ifadelerini kullandı.