Kültür ve turizm Bakanlığının organize ettiği ve Doğu Karadeniz'de turizmin ele alındığı 'Kültür ve Turizm Buluşmaları' dün gerçekleştirildi.  Bakanlık Müsteşarı Haluk Dursun'un Genel müdürleriyle çıkartma yaptığı Trabzon'da, bölge turizmi adına hayal kırıklığı yaşandı. Müsteşar ve gneel müdürlerin bölgenin beklentisinin çok gerisinde ve sadece tespitler yaptı.

2 SAAT KENDİLERİ KONUŞTU
Turizm dinamiklerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantı, bakanlık yetkililerini şaşırttı. Ancak bu ilginin bir büyük ve önemli beklentiden oluştuğu anlaşılamadı. 4 saat sürelik toplantının 2 saatinde bakanlık yetkilileri bölge beklentilerinin çok gerisinde ki çalışmaları anlattı. Geri kalan 2 saatlik bölümde ise çoğu belediye başkanı olmak üzere katılımcılara söz verildi.

SOYLU KATILMAYINCA...

Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu'nun bakanlıktan talebi üzerine gerçekleştirilen toplantıya Soylu katılmayınca yönlendirme yapılamadı. Trabzon'un ve bölgenin beklentileri yeterinci anlatılamadı. Davet ve tanıtım aşamasına geçen bölge turizm sorunları ve beklentileri şimdilik başka bir toplantıya kaldı.

 Nurgül Günaydın - Günebakış