Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü de aynı şekilde bir taraftan restorasyon çalışmaları, eski eserlerin projelendirilmesi çalışmalarını sürdürürken diğer taraftan vakıf arsaları değerlendirilerek yeni gelir getirici binalar yapılmaktadır. 2012 yılı içerisinde, Gümüşhane Kemaliye Camii pasajı tuvalet ve şadırvan düzenlemesi, Artvin Sarıbudak Camii, Hopa Sundura Mahallesi Camii, Şebinkarahisar Fatih Camii çevre düzenlemesi, Sürmene Kuşluca Camii, Sürmene Yeniay Kuleli Camii, Çaykara Akdoğan Camii, Çaykara Uzuntarla Camii, Trabzon Merkez Fatih Küçük Camii, onarımları tamamlandı. Artvin Merkez Orta Mahalle Camii, onarım ihalesi yapıldı. Rize Merkez Gülbahar Camii onarım ihalesi ekim ayı sonunda gerçekleştirilecek.



Ayrıca 2012 yılı içerisinde, Trabzon Merkez Erdoğdu Tahtalı Camii, Araklı Büyük Camii, Araklı Bereketli Köyü Camii, Akçaabat Orta Mahalle Camii, Tonya Karşular Camii, Artvin Aşağı Maden Camii, Artvin Çarşı Camii, Arhavi Ulukent Camii, Giresun Kale Camii, Giresun Kapu Camii, Giresun Çınarlar Camii, Keşap Uğurca Camii, Bulancak Şemsettin Camii, Rize Şeyh Camii, Rize Kurşunlu Camilerinin proje ihaleleri gerçekleştirildi. Rölöve, restitüsyon ve restorasyon proje çalışmaları devam etmektedir.



Yeni inşaat bazında; Giresun Keşap merkezinde iki adet öğrenci yurdu inşaatı, Giresun merkezde vakıf işhanı, katlı otopark, ve yurt inşaatı, yine Giresun merkezde kat karşılığı konut, ve öğrenci evi inşaatı devam etmektedir. Trabzon merkez bat pazarında inşa edilen binanın kiralama çalışması devam etmektedir.



Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü tüm vakıf eserlerini onarmayı, vakıf gelirlerini en üst noktaya çıkarmayı planlamakta ve bu istikamette çalışmalarını hızla sürdürmektedir. Ecdad yadigarı vakıfları ve onların eserlerini layık oldukları şekilde sahiplenmek ve gereken özeni göstermek açısından Bölge Müdürlüğü ve çalışanları özverili çalışmalarını devam ettirmektedir.