AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek ile birlikte gerçekleştirilen ziyarette Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, makam girişinde Şeref Defterini imzaladı.

Ziyaret sırasında bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu; nazik ziyaretlerinden dolayı  Bakan Yardımcısı Muhammet Balta’ya teşekkür ederek, Afyonkarahisar hakkında bilgiler sundu.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Afyonkarahisar’daki yatırımları ve bağlı olan kurumlar hakkında da bilgiler veren Vali İrfan Balkanlıoğlu, yeni göreve gelen Bakan Yardımcısı Muhammet Balta’ya da görevinde başarılar dileyerek, kendisini kutladı.


Afyonkarahisar’da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ise, Türkiye Maden Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen toplantıya katıldığını ve daha sonra da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunduğunu söyledi. Afyonkarahisar’ın son yıllardaki, gerek ekonomisinde gerekse sanayileşmesindeki artışın sevindirici olduğunu söyleyen Bakan Yardımcısı Balta, Afyonkarahisar’daki hızlı büyümenin ve gelişmelerin dışarıdan çok daha net bir şekilde görüldüğünü söyledi.





Afyonkarahisar’a 6 yıl öncede görevli olarak geldiğini söyleyen Bakan Yardımcısı Balta, Afyonkarahisar’ı çok gelişmiş, büyümüş olarak gördüğünü söyledi.  Özellikle mermercilik konusunda önemle dikkat ettikleri merkez olan Afyonkarahisar’ın, bu sektörde Dünya’ya mermer ihracat ettiğini söyledi. Türkiye Maden Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen seminerde de Mermercilik konusunun titizlikle işlendiğini vurgulayan Balta, mermercilerin çağın gereksinimlerine ve teknolojisine ayak uydurduğunu görmekten çok mutlu olduğunu söyledi.
Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, tüm Afyonkarahisarlılara Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın da selamlarını iletti.

Konuşmaların ardından Vali Balkanlıoğlu, ziyaretlerinin anısına Bakan Yardımcısı Muhammet Balta’ya Afyonkarahisar Mermerinden yapılmış bir satranç takımı ile Afyonkarahisar’ı tanıtan CD ve kitaplardan hediye etti.





Vali İrfan Balkanlıoğlu makamda yapılan ziyaretin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Muhammet Balta'yı tarihi ve turistik mekanlarımızı gezdirdi. Afyon Mevlevihane Müzesi, Şehitoğlu Konağı ve Tarihi Ulu Camiye giderek buralardaki tarihi ve kültürel mirası Bakan Yardımcısı Balta'ya tanıtan Vali Balkanlıoğlu, detaylı bilgiler verdi.





Gezilerin ardından bir konuşma yapan Bakan Yardımcısı Balta, Türkiye'nin hemen hemen bütün illerini gezdiğini, bütün illerin tarihi ve kültürel değerlerini bildiğini ama Afyonkarahisar'ın bu kadar geniş bir tarihi ve kültürel mirasa sahip olduğunu bilmediğini söyleyerek, kendisini bu konuda bilgilendirerek, eserleri yerinde gösteren Vali İrfan Balkanlıoğlu'na teşekkür etti.

Bakan Yardımcısı Balta, görev yerinin tarihsel, kültürel, ekonomik ve sosyal değerleri hakkında bu denli bilgi sahibi olmasından dolayı Vali Balkanlıoğlu'nu da kutladı.

DİĞER FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

İNCE AYAR SORULUDU
Bakan Yardımcısı Muhammet Balta’ya, Afyon’daki gazetecilerin “Bakan Bayraktar’ın Trabzonspor şampiyonluğu ile ilgili ince ayar sözünü nasıl değerlendiriyorsunuz^sorusunu şöyle evapladı
“İnce ayardan kasıt sayın bakan ne demek istediğini açıkladı. Dünyada ve Türkiye’de marka olmuş bir ismin, hak edilmeyen bir hakkı haksız bir şekilde teslim edilmesi gibi bir olayın içerisinde olmaz. Sayın Bakanın ince ayardan kastı art niyetli kişilerin anladığı anlamda değildir. Her bir kurumun şike operasyonu ve sonuçlarını ince eleyip sıkı dokuduğu anlamındadır. ..”