AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, 16 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek olan referandumla ilgili çalışmalarını Trabzon’un Akçaabat ilçesinde sürdürdü.

Beraberindeki AK Parti Trabzon İl yönetim kurulu üyesi Meryem Sürmen, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Emre Akgün, ilçe yönetim kurulu, kadın kolları ve gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Akçaabat’ta esnaf ziyaretinde bulundu.



Gelecek nesillere daha iyi bir Türkiye bırakmak için uğraştıklarını belirten Milletvekili Balta “Bugün güçlü bir liderimiz, iktidarımız var ama biz yarını düşünmek zorundayız. “Bizim siyasetten muradımız milletimize hizmetin en iyisini ulaştırmaktır. Şükür ki, hizmet dediğinizde artık akıllara, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım ve bütün bir AK Parti kadroları geliyor. Biz ne zaman iyi bir şeyler yapmaya kalksak hep karşımızda hayırcıları gördük. Bir kesim insanın hayatı hayır demekle geçmiş. Dolayısıyla bu hep hayırcı zihniyet biz ne zaman iyi bir şey yapsak hep karşımıza çıkıyor. İşte milletimizle beraberiz ve aldığımız ışık Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemini vatandaşımızın özümsediği ve 16 Nisan’ı sabırsızlıkla beklediği yönündedir. Girdiğimiz her seçimde bizi başarıya ulaştıran Cenab-ı Hakk’a şükrediyoruz, milletimize de sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Allah’ın izniyle bu defada çok büyük bir oy oranı ile, referandum sürecini aşıp, millete hizmette yeni bir aşamaya ulaşacağız. Mesele iktidar değil, memleket meselesi. Mesele memleket, kararımız evet” dedi.

SİSTEM UZLAŞMAYI GEREKTİRİYOR!
Daha sonra beraberindekilerle birlikte Akçaabat’ta bulunan Çayırbağlılar Derneğini ziyaret eden Balta anayasa değişikliği maddeleri hakkında bilgiler vererek şunları söyledi: “ Diyorlar ki Cumhurbaşkanına çok yetki veriliyor.  Dünyanın hangi ülkesinde halk istemediği birini seçiyor? Halkın seçtiği bir sistem diktatörlük olur mu? Yeni sistemle Cumhurbaşkanı iki defa seçilebilecek. Bu mu fazla yetki? Kim kendisinin yargılanmasını, soruşturmasını kolaylaştırır? Mevcut sistemde cumhurbaşkanları yargılanamaz, mümkün değil uygulaması yok. Yeni sistemde var.  Anayasada dörtte üç meclisin çoğunluğuyla Cumhurbaşkanı yüce divanda yargılanır yazıyor. Bugünkü sistemde bu yazıyor. Dörtte üç çoğunlukla. Ama arkasından şunu da yazıyor diyor ki, vatan hainliği suçundan yargılanır. Bununla ilgili söylenenlerin hepsi safsata, hepsi hikaye, hepsi yalan. Türkiye çift başlılıktan çok çekmiştir. Yetkiler yarı yarıya paylaşıldığı için devletin zirvesi hep kavga etmişler. Rahmetli Özal, Cumhurbaşkanı oldu rahmetli Demirel Başbakandı.  Bir günden bir güne Demirel Özal’a Sayın Cumhurbaşkanı demedi. Çankaya’daki zat diye hitap etti. Demirel Cumhurbaşkanı oldu kızım dediği Başbakan Tansu Çiller ile sorun yaşadı. Keza rahmetli Bülent Ecevit, Ahmet Necdet Sezer’le sorun yaşamıştır. Bunlar memleketin kalkınmasını engeller. Hizmet birlik beraberlikle olur. Kavga hep kalkınmayı azaltır. Sistem artık uzlaşmayı gerektiriyor. Şuanda belediyede başkanlık sistemi, uygulamada Cumhurbaşkanlığı sistemi gibidir. Başkana ayrı oyu veriyorsunuz, meclise ayrı oyu veriyorsunuz. Diyelim ki cumhurbaşkanlığı başka parti, meclis çoğunluğu başka parti. Anlaşacaklar. Anlaşamadılarsa Meclis derse ki bir daha seçim yapalım, çare çözüm millettir. Meclis de düşüyor Cumhurbaşkanı da düşüyor. Veya tersi Cumhurbaşkanı da seçildi anlaşamadı seçim yapalım dedi. Kendi de düşüyor meclis de düşüyor. Bundan sonra artık meclis de Cumhurbaşkanlığı seçimleri de aynı gün yapılacak. Bu anayasa değişikliği bunu getiriyor. Yani sistem uzlaşın diyor. Sistem birlikte yönetimi zorluyor.”