AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, referandum çalışmalarını Trabzon’un Ortahisar ilçesinde sürdürdü.

Beraberindeki AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, İlçe başkan yardımcısı Hüseyin Öztürk, kadın kolları ve gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Erdoğdu mahallesinde esnaf ziyaretinde bulundu.  



Esnafı tek tek gezen Milletvekili Balta, "Referandum çalışmaları kapsamında her gün bir ilçedeyiz. Ortahisar’da esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. Her gün sahadayız. Esnaflar daha sağduyuludur. Esnaf istikrardan yanadır. Ticaretin ve ekonominin temeli de huzur ve istikrardır. Siyasi ve ekonomik istikrar esnaflarımız için büyük önem taşıyor. Ekonomik istikrarın olduğu bir ortamda yatırım olur, üretim olur, ihracat olur. Yeni sistemle inşallah istikrar hem siyaset hem de ekonomide kalıcı hale gelecek. Ülke ekonomisi daha da rahatlayacak. Türkiye'nin ekonomisinin büyümesi ancak halk iradesinin büyümesi ile olur. Hep birlikte ‘Evet’ diyerek Türkiye’nin önündeki engelleri kaldıracağız. İstikrarlı bir Türkiye için herkesin üzerine düşen görevi sonuna kadar yerine getirmesi gerekiyor. Biz bir olduk, ülkemiz için gece-gündüz çalışıyoruz. Daha güçlü bir Türkiye için, güçlü yarınlar, tam bağımsızlık, gelecek nesillerin refah ve huzuru için evet diyoruz. Biliyoruz ki siz değerli hemşerilerimiz 16 Nisan günü referandumda evet oyu vererek bu hızlı büyümeye destek vereceksiniz” dedi.

“2023, 2053, 2071 HEDEFLERİNİN GERÇEKLEŞMESİ İÇİN KARARIMIZ EVET”
Referandum çalışmaları sırasında vatandaşlardan gelen soruları yanıtlayan Milletvekili Balta, " Biz vatandaşımıza neden evet demesinin gerektiğini anlatmaya çalışıyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, yönetimde istikrarı, temsilde adaleti getirecek bir sistem. Bazı kardeşlerimiz bize soruyor. 18 Maddelik Anayasa değişikliği neler getiriyor. Bizler de her yerde en ince detayına kadar anlatıyoruz ama yine de bu maddeleri bilmeyen, okumayan, anlamayan insanlar, bu konuyla ilgili hiçbir şey bilmiyorsa bile en azından hayır diyenlere bakabilir. Eğer bugün PKK terör örgütü hayır diyorsa, Türkiye'deki İslam düşmanları hayır diyorsa, FETÖ'cüler hayır diyorsa, Almanya, Hollanda hayır diyorsa, yeryüzünde ne kadar İslam düşmanı hayır diyorsa demek ki doğru yol, en iyi yol evettir.  Ama bu sözlerimizi de kimse çarpıtmaya kalkışmasın. Biz hiç kimseyi ayrıştırmayız, ötekileştirmeyiz. 16 Nisan’da evet diyen de hayır diyende bu memleketin evladıdır. Milletimiz referandumla neyi oyladığını biliyor. Türkiye gelişecek, Türkiye ileri gidecek, bunu herkes görüyor. Avrupa görüyor.  Türkiye gelişiyor, Avrupa bunun için karın ağrısı yaşıyor. Milletimiz Hans’ın tarafında değil Hakkın tarafında. Bu sözü biraz önce bana bir amcamız söyledi. Hep birlikte ‘Evet’ diyerek Türkiye’nin önündeki engelleri kaldıracağız. 2023, 2053, 2071 hedeflerinin gerçekleşmesi için kararımız evet. Milletimizin istiklali, istikbali için kararımız evet” dedi.  

Milletvekili Balta daha sonra Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesini de ziyaret edip polikliniklerde muayene olan hastalara geçmiş olsun dileklerini iletti.