Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Ak Parti Vakfıkebir ilçe Başkanı Enver İskenderoğlu, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Vakfıkebir Anadolu İmam-Hatip Lisesi'ni ve ardından Vakfıkebir Atatürk İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek yetkililerden 2012-2013 eğitim-öğretim yılı hakkında bilgi aldı.

Bakan Yardımcısı Balta, okul ziyaretlerinin ardından Vakfıkebir’de esnaf ziyareti yaparak hemşerileri ile bir süre sohbet etti. Sohbetten sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Balta, "Ramazan günleri nedeniyle Trabzon’da bir dizi incelemeler yaptık. Vakfıkebir ilçesini ziyaretimizde yeni eğitim-öğretim yılına hazırlık yapan okullarımızı ziyaret ederek yetkililerden okullar hakkında bilgi aldık." dedi.

Kat sayı meselesinden dolayı öğrencilerin İmam Hatip Liselerine gitmek istemediğini söyleyen Bakan Yardımcısı Balta, "Ama mutlulukla gördüm ki, İmam Hatip Lisesi’nde eski yıllara göre beklenenin çok daha üzerinde öğrenci kayıt yaptırmış. Bu da kat sayı adaletsizliğinin ortadan kalkması ile insanlarımızın çocuklarını İmam Hatip Liselerine vermeleri bizler acısından çok sevindirici bir olay." dedi.

Vakfıkebir Anadolu İmam Hatip Lisesinin yeni eğitim-öğretim yılına hazırlandığını ifade eden Balta, "Oradaki eksikleri yerinde inceledik. Çocuklarımıza çok daha iyi şartlarda hizmet sunabilmek için arkadaşlarımız çalışıyorlar. Bizler de eksiklikler için ne yapacağımız konusunda arkadaşlara bilgi paylaştık." dedi.

Vakfıkebir’de esnaf ziyareti yaparak hemşerileriyle beraber olduklarını dile getiren Balta, "Onların bu mübarek günlerinde mutluluklarını paylaştık. Hemşerilerimizle beraber olmak bizlere güç, kuvvet veriyor. Her zaman moral buluyoruz. Arkadaşlar soruyor yorulmuyor musun? diye. Tam aksine bir tatil olarak kabul ediyorum bunu, yorulmuyorum, enerji alıyorum." şeklinde konuştu.