Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, partisinin Trabzon il kongresine katılmak için şehre gelen Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na, Trabzon Valiliği’nde gerçekleştirdiği görüşmede Trabzon’un öncelikli ihtiyaçlarını içeren bir dosya sundu. Dosyada 10 ayrı maddeye yer verildi. 

Trabzon ziyaret programı çerçevesinde il kongresine katıldıktan sonra Trabzon Valiliği’ni ziyaret eden Başbakan Davutoğlu, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’den şehirle ilgili brifing aldıktan sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’na dönerek, “Başkanım sizin söyleyeceğiniz bir şeyler var mı?” diye sordu. 

Gümrükçüoğlu, Başbakan Davutoğlu’na Trabzon’un öncelikli ihtiyaçlarını içeren bir dosya sundu. Dosyada; büyükşehir belediye yasasında yer alan ve yeni büyükşehirlerle, bu şehirlerin ilçe belediyelerinin darboğazlarının yasal düzenleme ile aşılması, demiryolu,  güney çevre yolu, yatırım adası ve lojistik merkez, Kanuni Bulvarı’nın tamamlanmasının önemle takibi ve bulvarın Akyazı Stadı ile bağlantı yollarının bitirilmesi, 2. kamu üniversitesinin kurulması, havaalanına ikinci pist, Karakaya Barajı ve Zigana Tüneli konuları yer aldı.  Başbakan Davutoğlu, Trabzon için bu taleplerin takipçisi olacağını sözünü verdi. 

Bu görüşmenin ardından Başkan Gümrükçüoğlu, Başbakan Davutoğlu’na ilçe belediye başkanlarının ilçeleri için kendisiyle paylaşmak istedikleri konular olduğunu iletti. Davutoğlu, bunun üzerine Trabzon’un ilçe belediye başkanları ile toplu görüşme gerçekleştirdi.