61SAAT HABER SERVİSİ - Başbakan Binali Yıldırım’ın Trabzon Havalimanın yakıt desteğine alınmasını açıklamasının ardından konuyu TÜRSAB Başkanı Suat Gürkök’e sorduk. Gürkök, Başbakan Yıldırım’ın açıklamalarının Trabzon Turizmi önemli bir gelişme olduğunu kaydetti.
Bu durumun Trabzon turizmine faydası olacağını ifade eden Gürkök, “Charter yapan acentelerimiz, körfezden, Avrupa’dan yani nereden olursa olsun getirilecek uçaklar için 6 bin dolarlık bir pay veriliyor. Bu da maliyeti aşağı düşürüyor. Daha çok acentelerimizin daha çok charter ile birlikte turist getirmelerine destek verilmiş oluyor. Önemli olan bu. Acentelerimiz 6 bin dolarlık payla öne açılmış oldu ve risk ortadan kalktı” dedi.

ACENTELERİN ÖNÜ AÇILMIŞ OLDU..
Trabzon için nasıl bir faydası olacağı sorusuna ise Gürkök, “Trabzon için hesap kitap yapıpta, altından çıkamayan acenteler bu şekilde 6 bin dolarlık katkı alarak yaptıkları hesaplar aşağı inecek. Dolayısıyla bu işi yapıyım mı yapmıyayım mı diye tereddüt eden acentelerimizin de öne açılmış olacak. Yurt dışından gelen uçakların, dolayısıyla yolcuların da misafirlerin de sayısında ciddi şekilde artmasına neden olacaktır. Bu 6 bin dolarlık teşvik geçen sene çoğu havalimanına verilmiş ama Trabzon’a verilmemişti. Biz sayın bakanımızla konuştuk ve “bu sene sezon kapandı, Hiç olmazsa 2017 senesinde Trabzon Havalimanı kapsama alınsın” demiştik.  Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamalarıyla Trabzon Havalimanı da bu teşviğe dahil oldu” dedi.

SÜMELA MANASTIRI UYARISI
Gürkök, günlük kiralık evlerde de ciddi adımlar atıldığını belirtirken Sümela Manastırı’nın kontrollü de olsa 2017 sezonunda açılması gerektiğini ifade etti. Gürkök, “Sadece Charter uçuşları ile ilgili değil biliyorsunuz günlük kiralanan evlerle ilgili de başbakan Binali Yıldırım açıklama yaptı. Şimdi kaldı bir tek Sümela Manastırı. 2018 yılı değil de sezonda kontrollü olarak ziyaret edilmesi için görüşmeler yapıyoruz. Eğer Sümela açılmazsa Trabzon turizmi için yine büyük kayıp olur” Dedi.

KAYNAK: 61SAAT.COM