Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrasya Üniversitesi Ömer Yıldız Yerleşkesi Konferans Salonunda Avrasya Üniversitesi, KASAV (Kadın Sağlıkçılar Eğitim ve Dayanışma Vakfı ve Trabzon Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği Bağımlılıkla Mücadelede Araştırma Merkezi Modeli Geliştirme Çalıştayı’na katıldı. Başbakan Davutoğlu yeni açılan Ömer Yıldız yerleşkesinin de açılış kurdelesini kesti.

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, "Bugün burada 2010 yılında kurulan Üniversitemizin 4. Yılına girerken 3. Yerleşkesini biraz sonra Sn. Başbakanımızın uğurlu elleriyle açmış olacağız. Bu açılışımıza katıldığınız için başta Sn. Başbakanım olmak üzere hepinize saygılarımı arz ederim, dedi. Yıldız sözlerini şu cümlelerle sürdürdü.

Sn. Başbakanım değerli konuklar 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında 218 öğrenci 30 akademik personelle Üniversiteler arasında yer alan Avrasya Üniversitesi bugün 5000’e yakın öğrencisi 250’nin üzerinde Akademik ve İdari personeli ile öğrencilerimizin en iyi şekilde eğitimlerini yapabilmeleri için Üniversite olarak elimizden gelen gayretin içinde olduğumuzu ifade etmek isteriz. Bizim hedefimiz öğrencilerimizin en iyi şekilde yetişmesi yanında topluma ve insanlığa katkı sağlayacak şekilde, Milletine Devletine Bayrağına ve Cumhuriyetine bağlı olarak yetişmelerini sağlamaktır. Bu düşünce ile öğrencilerimizi kendi çocuklarımız gibi kabullenerek bizi ilgilendiren konularda her türlü desteği verdiğimizi ifade etmek isterim.  Bunun en güzel ispatı da 3 yıl içinde Pelitli yerleşkesinin yanında Yomra Yerleşkesi ve açılışını yapacağımız bu yerleşkemiz ile öğrencilerin istifade edeceği her türlü konfor ve etkinliklerin yapılması imkanı sağlanmıştır.

Yerleşkemiz 15.000 metrekare arazi ve 30.000 metrekare kapalı alan olmak üzere 32 derslik 450 kişilik konferans salonu 200-250 kişilik 2 amfi7 laboratuvar, Restorant, kantin ve fitnis salonu ve diğer bölümleri ile Akademik ve idari personelimizin ofisleri bulunmaktadır. Ayrıca 730 kişilik 5 yıldızlı otel ayarında kaliteli öğrenci yurdumuz ve plajımız mevcuttur. Sn. Başbakanım değerli konuklar bizim hedefimiz Üniversitemizi Dünya Üniversitelerinin arasında yerini alması ve 25 bin öğrenciye ulaşmasıdır."

*Hukuk, Eğitim, İletişim, Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerinin biran önce kurulması için başbakanımızn desteğini bekliyoruz

Bu hedefe ulaşmak için Yüksek Öğretim Kurumunda bekleyen Hukuk, Eğitim, İletişim, Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerinin biran önce kurulması için Sn. Başbakanımızın desteğini beklemekteyiz. Bizler Yönetim olarak şuana kadar ki hedefimize ulaştığımız gibi bundan sonraki hedefler için de var gücümüzle çalışacağımızı 81 ilden öğrencilerimizle birlikte Üniversitemizi en iyi şekilde tanıtacağımızı ve bunun sonucu olarak da Eğitime yapılacak katkı yanında bölgemize ve özelliklede Trabzon’a ekonomik anlamda da çok büyük katkı sağlayacağımızı bilmenizi isterim. Bu vesile ile bu yerleşkemizin hayırlara vesile olmasını cenabı ALLAH’tan dilerken bu yoğun programda bize vakit ayıran Sn. Başbakanımız olmak üzere katılan tüm konularımıza şahsım, Mütevelli Heyet Üyesi arkadaşlarım, öğrencilerimiz ve üniversitem adına Teşekkürlerimi arz eder saygılar sunarım.

Başbakan Davutoğlu ise, kurulduğundan beri sürekli takip ettiğim değerli vakıf üniversitemiz Avrasya Üniversitesinde bulunmaktan duyduğum memnuniyeti sizlerle paylaşmak istiyorum.Hedefimiz üniversitelerimizin kalitelerinin artması, derinlemesine bir yapıya sahip olması ve öğrencilerimizin gelecek nesillerimizin en iyi şartlarda üniversitelerde yetişme imkanı bulmalarıdır.Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da üniversitelerin gelişmeleri için  elimizden gelen çabayı gayreti desteği vermeye devam edeceğiz.Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız’ı da bu bu üniversiteyi kısa zamanda üç yerleşkeye kavuşturduğu için kutluyorum,  bu  salonu büyük bir aşkla ve heyecanla dolduran öğrencilerimizi tek tek tebrik ediyorum, çalıştay da ele alınan konuların güzel neticeler oluşturmasını temenni ediyorum. 

İnşallah bu yerleşkede feyzi bol ahlaklı ve erdemli derslerin yapılması duası ve temennisi ile hayırlı olsun diyorum , dedi.