Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Valisi Recep Kızılcık ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ergun Ata'nın da katıldığı yemekte konuşan Başkan Gümrükçüoğlu halkın doğru haber alabilmesi ve olayları farklı açılardan yorumlayanları izlemesi için basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin korunmasının şart olduğunu vurgulayarak, "Şeffaf, demokratik, bir toplumu yaşatan en önemli unsurlardan biri özgür ve tarafsız basının varlığıdır" şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN...

Uluslararası Basın Enstitüsü'nün (IPI), geçen yıl dünyada 103 gazetecinin öldürüldüğünü bildirdiğini hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu "Hepimizin bildiği gibi bu güzel mesleğin tabiatındaki en önemli niteliği de bu. Gazeteciler zamanından ve ailelerinden her an fedakarlıkta bulunurken bazen de mesleğinin sahasındaki seyri sırasında maalesef hayatlarını kaybetmektedirler. Geçen yıl Van'da meydana gelen depremde hayatlarını kaybeden Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir'e Allah'tan rahmet geride bıraktıkları aileleri ve çocuklarına bir kez daha sabırlar diliyorum" diye konuştu.Başkan Gümrükçüoğlu maddi imkansızlıklar yüzünden ev sahibi olamayan basın çalışanlarına yönelik daha önceden de söz verdikleri gibi TOKİ işbirliği ile konut edindireceklerini hatırlatarak,”Sözümüzün arkasındayız.Basın çalışanları için yapılacak konutların ihalesi bir ay içinde gerçekleşecek” dedi.

Tutuklu gazeteciler özgürlüklerine kavuşsun
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ergun Ata ise daha önce bayram olarak kutlanılan 10 Ocak'ın daha sonra Çalışan Gazeteciler günü olarak kutlanmaya başladığını belirterek, bu anlamlı günde gazetecileri yemekte bir araya toplayan Başkan Gümrükçüoğlu'na teşekkür etti. Ata, basın özgürlüğü konusunu da değinerek gözaltındaki gazetecilerin bir an önce özgürlüklerine kavuşturulması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Gazeteciler toplumun sesi
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise Dünya Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla basın emekçileri ile bir arada bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Halk adına gören, gözlemleyip kamuoyuna taşıyan, bunu yaparken zamanından, ailesinden fedakârlıkta bulunan ve adeta kamu görevlisi olarak kutsal bir görevi yerine getiren toplumun sesi olan basın mensupları bizler için çok değerlidir. Bugün Türkiye'de basın özgürlüğü her zamankinden daha iyi seviyededir. Gazeteciler, karikatüristler Cumhurbaşkanı, Başbakanı rahatlıkla eleştirebiliyor ve karikatürize edebiliyor. İleri demokrasinin de gereği budur" diye konuştu.