Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Akyazı Spor Kompleksi’nde dolgu çalışmalarının bu yılın sonunda tamamlanacağını kaydederek, “ 40 bin kişilik UEFA standartlarında yapılacak stat projesi tamamlanmak üzere. 2013 yılının ilk yarısında stadın yapım ihalesi gerçekleştirilecek. Trabzonspor muhtemelen 2015-2016 Futbol sezonunda maçlarını yeni statta yapacak” dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu Orduspor ile Trabzonspor takımları arasında oynanan futbol müsabakasını izlemek için Trabzon’daki ulusal ve yerel medya mensupları ile birlikte gerçekleştirdiği seyahatte gazetecilerin sorularını cevapladı.

Akyazı’da Spor Kompleksi’nde gelinen son durum hakkında basın mensuplarına bilgi veren Başkan Gümrükçüoğlu dolgu çalışmaların bu yılın sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını kaydederek, “ Müteahhit firmanın 2013’ün Ocak ayında süresi doluyor ama yasal olarak, dolgu ihalesi sürecinde, Mimarlar Odası Trabzon Şubemizin, Danıştay’a müracaatı sonucunda bir dört aylık gecikmesi var. Dört ay şantiye çalışmasının durdurulmasından dolayı, yüklenici firmanın bu süreyi talep etme hakkı da vardır. Yani nereden bakarsak, 2013’ün altıncı ayına kadar, iş ve işlemlerini ve taahhüdünü yerine getirme hakkı var. Bizim takip ettiğimiz, beraber yürüttüğümüz ve protokol gereği Karayolları Genel Müdürlüğü, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ve Trabzon Belediyesi’nin, paydaş olduğu protokoldür. Bizim müteahhitle görüşmelerimiz ve çalışmalarımız sırasında, bu yılın sonunda, yani 2012’nin sonunda dolgunun biteceği kanaatindeyiz” ifadelerini kullandı.



Trabzonspor’un 40.000 kişilik UEFA standartlarındaki stadın projesinin bitme aşamasında olduğunu kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “ TOKİ Başkanlığı ile işlemlerimizi sürdürüyoruz. Stadın projesi bitmek üzere.Dolgu çalışmalarının bitirilmesiyle stadın yapımı ihale edilecek. Biz Trabzonspor’umuzun Sayın Başkanı Sadri Şener’in söylediklerine saygılıyız. Kendisini seviyoruz sayıyoruz ama çalışmaları sıkı bir şekilde takip ettiğimizi açıklıkla ifade edebilirim. Kuvvetle bekliyorum ve biliyorum ki, 2013ün ilk yarısı içinde ihale tamamlanmış olacaktır. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da konuyu takip ettiğini, Çevre Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktar’ın da takip ettiğini, TOKİ Başkanımız Haluk Karabel’in de yakından takip ettiğini biliyorum. Projesi bitmekte olan bu stadın, yapım ihalesi 2013ün ilk yarısında yapılacaktır. İhaleyi kim kazanırsa kazansın yer teslimi ve temel atma bittikten sonra, 24ay içinde stat bitirilecektir. Bu şunu gösteriyor, 2015’in ilk yarısı içinde stat tamamlanacaktır. Trabzonspor 2015-2016 futbol sezonunda, süper lig karşılaşmalarını yeni statta oynayacaktır” ifadelerini kullandı. bu statta oynayacaktır.

Başkan Gümrükçüoğlu ayrıca Orduspor ile Trabzonspor takımları arasında oynanan maç için medya mensuplarının birlikteliğini göstermek amacıyla Ordu seyahati için yaptıkları organizasyon dolayısıyla TSYD Trabzon Şube Başkanı Cevat Kol ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ergun Ata ve tüm basın mensuplarına teşekkür ederek, basın mensupları ile birlikte seyahat etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkan Gümrükçüoğlu Orduspor yönetimimin Trabzospor yönetimine verdiği yemeğe de katılarak, misafirperverliklerinden dolayı Orduspor camiasına teşekkür etti.