Başkan Çelenk, "Genelde Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli, yerelde ise başta İl Başkanımız Sayın Nihat Birince, ekibi ve Ortahisar ilçe yönetimi olarak bu çalışmaları yürütmekteyiz. Diğer tarafta ise bütün ilçe başkanlarımız ve yönetimleri aynı çalışma azmini ilçelerde göstermektedir." diye konuştu.

Çelenk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Milliyetçi Hareket Partisi afişleri ile, el ilanları ile saha çalışmaları ve araçları ile Genel Başkanımızın önderliğinde hazırlanmış bu anayasanın güçlü bir şekilde EVET çıkması için bütün imkanlarımızı kullanarak vatandaşlarımıza, ülkücü camiaya anayasanın gelecekte ülkemize getireceği, güzel ve umut dolu yanlarını anlatarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmaları yaparken Trabzon halkından çok olumlu tepkiler alıyor ve taraflı tarafsız bütün vatandaşlarımız genel başkanımızı ve bizleri takdir ediyor ve bir kere daha bu güzel ülke için “ülkücüler olmazsa olmazdır” sözünü söylüyorlar. Bunları yaparken MHP’ye tepki koyanlarda oluyor. Bunlarda HAYIR platformunda olan, MHP’de istediği ve arzu ettiği yeri bulamayanlar, KESK, DİSK, CHP, DYP ve bunlara bağlı kurum ve kuruluşlardır. Bakıldığında halkımız görecektir ki, hayır deyip bizleri eleştirenlerin cephesi, hiç de ülke menfaatlerini, geleceğini düşünen cenahlar değildir. Sadece kendi kişisel çıkar ve menfaatlerini düşünen, biz varsak olur, yoksak her şey yanlış diyen hayır cephesi, bunların tek saldırdıkları parti MHP’dir. Gerekçeleri ise geçmişteki MHP-AKP çekişmesidir. Geçmişteki siyasi arenadaki söylenen sözlerdir. Oysa bizler vatanını, bayrağını, milletini seven ve dava sadakati ile bağlı ülkücüler söz konusu vatan ve milleti olunca gerisi teferruattır diyerek, bizlere yapılan haksızlıkları, hakaretleri, saygısızlıkları unutmadan bir kenarda tutarak, önce ülke çıkar ve menfaatlerini, vatanımızın içine düştüğü çıkmazı ortadan kaldırarak, ondan sonra yapılacak ne varsa yapmak, sorulacak hesapları sormaktır. Bu bütün milletimiz tarafından böyle bilinmelidir.  Zamanı geldi mi, hesap sorulması gereken kim varsa o hesabı sorar, faturasını da keseriz. Biz ülkücüler bize yapılan iyiliği de unutmayız, hainliği de. Şimdi ise bulunduğumuz durum; hesap sorma zamanı değildir. Ülkeyi kurtarma zamanıdır."

7 HAZİRAN VE 1 KASIM'DA NEREDEYDİNİZ?
"Bir de şunu merak ediyorum. Bizleri şimdi eleştirenler, meğer ne çok seviyorlarmış da haberimiz yokmuş. Ey eleştirenler, 7 Haziran’da, 1 Kasım’da ve öncesinde neredeydiniz. Bizleri çok seviyordunuz da neden oy verip iktidar yapmadınız. Bu saldırılar gösteriyor ki, MHP doğru yoldadır. MHP ülkesini yönetmeye taliptir. Bizler ülkücüler olarak iktidar partisine yaklaşmadık. Sayın Cumhurbaşkanını ve Sayın Başbakanı dinleyenler, kimin kime yaklaştığını ve ülkenin MHP çizgisine geldiğini görür. Şunu belirtmek isterim. Evet veya Hayır kampanyasında çalışanlar birbirlerine saygılı olsunlar, söylemlerine dikkat etsinler, herkes özgürce ama edebi ve adabı içerisinde fikrini anlatma özgürlüğüne sahiptir. Yeter ki bunları yaparken, üsluplarımız bize yakışır olsun. Özelikle biz yöneticiler, söylemlerimize dikkat etmeliyiz. Yöneten ve bağlayıcı olduğumuz için toplumu camiaları germenin bize, şehrimize ve ülkemize hiçbir katkısı yoktur. Buradan şöyle bir çağrıda bulunuyorum. Trabzon’daki siyasi parti, il ve ilçe başkanlarının birlikte bir basın açıklaması yaparak, yükselen atmosferin düşürülmesine katkı sağlayalım. Hayır çalışanlarda, Evet çalışanlarda bir arada olmalı, bu görüntüyü vermelidir. Bu konuda MHP Ortahisar İlçe Başkanı Derviş Çelenk olarak öncülük yapmaya hazırım. Bizlere kavga hiçbir şey kazandırmaz. Ülkemizde yeterince sıkıntı var, bizlerde başka sıkıntı yaratmayalım. Bütün halkımızı güçlü bir Türkiye için, Devlet için Evet, Millet için Evet, Geleceğimiz için Evet demeye davet ediyor, saygılar sunuyorum."