Çok sayıda küçük ve büyükbaş hayvanın satışa sunulduğu Akyazı Kurban Satış Alanı’nda Başkan Yardımcısı Firar Bayrak ile incelemelerde bulunan Başkan Genç hayvan sahiplerinin ihtiyaç ve isteklerini dinledi.
Ortahisar Belediyesi’nin yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla yaptığı hazırlıklar hakkında bilgi veren Başkan Genç, bu kapsamda 266 adet büyükbaş, 81 adet küçükbaş hayvan çadırı ile bunun yanı sıra 19 adet kesim alanı, 2 adet büyükbaş hayvan kesim yeri, 1 adet küçükbaş hayvan kesim yeri ile 1 adet mescit, 1 adet duşakabin hazırladıklarını belirtti. Ortahisar Belediyesi’nin hayvan besicilerinin her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri binaları ve konteynırları tedarik ettiğini belirten Başkan Genç bunun yanında diğer istek ve sıkıntıların da giderilmesi için çalıştıklarını anlattı.

Vatandaşlardan özellikle kurbanlarını belirlenen kesim alanlarında kestirmelerini isteyen Başkan Genç, bunun dışında yapılacak hiçbir kaçak kesime müsaade etmeyeceklerini belirterek, "Zabıta ekiplerimiz herhangi bir çirkin görüntüye sebebiyet vermemek için; sokak ve cadde aralarında hijyenik olmayan kurban kesimine kesinlikle müsaade etmeyecek ve kesenlere de cezai işlem uygulayarak denetimlerini de bayram boyunca titizlikle sürdürecek" diye konuştu.

Kurbanlıkların Ortahisar Belediyesi Veteriner Müdürlüğü tarafından hastalık, sağlık ve hamilelikle ilgili durumlarının ciddiyetle kontrol edildiğini ifade eden Başkan Genç, "Geçen yıldan edindiğimiz tecrübeyle birlikte bu yıl çalışmalarımızı daha bütüncül bir yaklaşımla yaptık. Hayvan besicilerinin ve vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilecekleri bir kurban satış yerini meydana getirdik. Veteriner Müdürlüğü ekiplerimiz kurbanlıkların hastalık, sağlık, hamilelik ilgili durumları büyük bir ciddiyetle takip ediyor. Bu konuda herhangi bir suistimale yer vermeyeceğiz. İnşallah Kurban Bayramı sürecinde vatandaşlarımızın da çok memnun kalacağı hizmetlerimizi sürdürmeye gayret edeceğiz. Vatandaşlarımızdan ricamız, kurban atıklarını belediyenin belirlediği alanlara atsınlar. Kurban ibadetimizi yerine getirirken özellikle çevremizi de temiz tutmaya özen gösterelim" şeklinde konuştu.