Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temasta şehit olan güvenlik görevlisi ve sivil vatandaş için taziye mesajı yayımladı.

Başkan Genç, mesajında, saldırıyı lanetlediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Kanı bozuk teröristlerin ve onları destekleyen şer odaklarının hain saldırılarının Türkiye'nin birlik ve beraberliğini hiçbir şekilde bozamayacaktır. Terör örgütü PKK ve onun destekçileri her zaman olduğu gibi şimdi de Türk milletinin birlik ve beraberliğini hedef almaktadır. Hiçbir kutsal ve ahlaki değer tanımadan bugüne kadar askerlerimizi, polislerimizi, kaymakamlarımızı, öğretmenlerimizi kalleş ve kahpe saldırılarla şehit eden PKK bu kez hain yüzünü Maçka'da göstermiştir. Terör örgütü PKK'nın tarihi insanlık dışı, hain saldırılarla doludur. İnsanlık düşmanı bu terör örgütünün kolluk kuvvetlerimizin ve vatandaşlarımızın canına kast etmesi bizi vatanımızın bütünlüğünü savunmaktan bir an olsun alıkoyamayacak ve yıldıramayacaktır. Aksine bu hain saldırılar Türk milletini terör örgütlerine karşı daha da kenetleyecektir." 

Vatan savunması uğruna şehit düşenlere Allah'tan rahmet ve minnet dileklerini ileten Genç, vatan toprağını emanet eden ve bu uğurda toprağa kanı düşmüş bütün şehitlere Allah'tan rahmet temennisinde bulundu.

Şehitlerin aile ve yakınlarına da başsağlığı temennisinde bulunan Genç, şöyle devam etti:

"Bizler bu güzel ülkede bağımsız, hür bir şekilde yaşayabiliyorsak, bu göğüslerini vatan toprağına siper eden şehitlerimizin sayesindedir. Geçmişte olduğu gibi şimdi de vatan savunması uğruna şehitler veriyoruz. Şehitlerimizin kutsal, mübarek mücadelesini bizler devam ettireceğiz. Ve bedenlerini bu vatan için toprağa düşürmüş olan şehitlerimizi her zaman rahmet ve minnetle yad edeceğiz. Türk milletinin başı sağ olsun."