Belediyenin, 'Kemeraltı Sokak Sağlıklaştırma Projesi'yle ile ilgili esnafla görüş alışverişinde bulunan Başkan Genç, projenin Kemeraltı'na canlılık ve hareket getireceğini söyledi.
Öneri ve isteklerini Başkan Genç'e ileten işyeri sahipleri projenin bölgedeki ticareti aksatmayacak şekilde bir an önce tamamlanmasından yana olduklarını belirttiler. Kemeraltı Sokak Sağlıklaştırma Projesi'nin tamamlanmasıyla birlikte Kemeraltı'nın Ortahisar'ın en gözde mekanlarından biri haline geleceğini ifade eden Başkan Genç, "Ortahisar'da yapacağımız bütün projelerde amacımız halkımızın ihtiyaçlarını bütünüyle karşılayacak, önümüzdeki yılların ihtiyaçlarına da cevap verebilecek bir yapıyı oluşturmaktır. Böylece eksiklerimizi zamanında tespit edip, gelecekte ortaya çıkabilecek ihtiyaçları da göz önüne alarak bütün paydalarımızın görüşleri doğrultusunda Ortahisarımızı hepimizin arzu ettiği modern ilçe konumuna getireceğiz. Buradaki eksikleri yerinde tespit ederek esnafın ve halkın görüşlerini aldık. Bu şekilde eksikleri ortadan kaldıracak bütün gereksinimleri karşılayacak bir proje ortaya çıkardık. Çalışmalarımız tamamlandığı zaman Kemeraltı ve Semerciler Ortahisar'ın en bilinen yerlerinden biri haline gelecek. Tabiri caizse Ortahisar'ın kalbi burada atacak" dedi.
"OTANTİK BİR MEKAN OLACAK"
Kemeraltı'nın şehrin dinamiklerini, kültürünü ve sanatını yansıtacak yeni bir turizm merkezi haline geleceğine vurgu yapan Başkan Genç, "Burası Osmanlı'dan beri şehrin ticaretinin döndüğü bir mekan. Biz de belediye olarak eski değerlerimize bağlı kalarak burayı, Osmanlı mimarisini yansıtacak, turistlerin ilgi göstereceği otantik bir mekan haline getireceğiz. Turistler artık AVM kültüründen uzak insan ilişkilerinin daha canlı ve samimi olduğu bu tip tarihi ve kültürel mekanlara daha çok rağbet gösteriyor. İnşallah biz de burayı böyle bir mekan haline getireceğiz" diye konuştu