61SAAT HABER SERVİSİ 

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç , Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut yaptığı konuşmada, Ahmet Metin Genç'in şehir için önemli bir isim olduğunu söyleyerek, ''Ortahisar Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu iadeyi ziyaret için bugün sayın milletvekilimiz Avukat Ayşe Sula Köseoğlu gelecekti ancak başbakanımız kendilerini çağırdılar. Ankara'ya toplantı için gittiler. Meslektaşlarımız ve yönetim kurulumuz adına teşekkür ediyorum. Ahmet Metin Genç Trabzon basını için şehir için önemli değer, genç yaşında çok sorumluluklar almışlar. 2001 yılında kurulan en genç il başkanlarından bir tanesi biz de kendisini bu vesileyle tanıdık. Arkadaşlığımız bugüne kadar devam etti. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde yatırımlar tamamlandığında bu şehir megakent haline gelecektir. Mutlaka siyasetçisi, yerel yöneticisi bu şehrin yerel basını, yerel televizyonları ve sosyal medyası olarak hep birlikte destek olacağımızı belirterek bir kez daha kendilerine teşekkür ediyoruz'' ifadelerini kullandı.

 TRABZON'UN DİNAMİK BİR ŞEHİR YAPISI VAR

 Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, Başlarken Yusuf Turgut beyin hakkında ifade ettiği hususlar nedeniyle teşekkür etmek istiyorum. Tespitleri doğru. Önemli ülkemizin şuanda iktidar partisi olan, önemli bir zaman döneminde kurulmuş olan partinin belediye başkanı olarak hizmet ediyoruz. Bir defa şunu söylemek istiyorum dinamik bir şehir yapımız var. Fark yaratan bir şehriz. CÜmleler boşa gitsin diye ifade edilmiyor. Alametin tarifi olan bir şehir. Sıradan bir şehir değil bu şehir. Medeniyetlerin gelip geçtiği bir şehir. Stratejisi ve konumuyla gerçekten önemli bir şehirdeyiz. Bizde daha yaşanabilir bir şehir yapabilmek adına hizmet etmeye çalışıyoruz. Samimiyetle ifade etmek isterim ki bu görevimizi yaparken katılımcı bir demokrasi anlayışı kendi belediyemiz adına yapmak için çalışıyoruz. Şehrin görüşlerine önem verdiğini iletmek istiyorum. Seçim öncesi ve sonrası projelerde tüm siyasi parti ve STK'larla paylaştığımızı söylemek istiyorum. Şuana kadar Ortahisar Belediyesi olarak geçtiğimiz hafta Saadet Partisi'ni ziyaret ettim ardından MHP'yi sonrasında ise CHP'yi ziyaret edeceğim. Bu projelerimizi paylaşacağız''

 TARİHİ MEKANLARI MALESEF ÖRTTÜK AMA...

 Bu şehrin gerçek dinamiklerinin en önemli dinamiği basın olarak düşünüyoruz. Çünkü geçtiğimiz günlerde açılışını yaptığımız müzemizde Trabzon basınının ülke basının en geçmiş ciddi bir tarihe sahip olduğunu gördük. Bu şehrin tüm dinamiklerinin kurumsal bir hafızada toplanması adına önemli bir projeyi şehrimize kazandırdık. Altyapı özel, ilkel ulaşım ve çevre konularının kadar şehrin kültürüne sanatına hizmet etmenin de önemli olduğunun kanaatindeyim. Tarihi mekanları malesef örttük. Şuanda onları gün ışığına çıkarmanın bile çok çok önemli bir katkı olduğunu söylemek isterim. En temiz belediye olarak daha yaşanabilir olmasını bekliyoruz. Avantajlı bir dönemdeyiz. Tek başına hükümet olan AK Parti'nin belediyecilik ve şehirleşme adına önemli destekleri var. Aktif konumda olan İçişleri Bakanımız bizim milletvekilimiz. Şehrimize hassasiyeti yüksek. Tüm milletvekillerimize ifade etmek istiyorum. Ankara'dan Trabzon'a nasıl katkı sağlarız? Bu çalışmaları sürdürmek istiyoruz. Bu şehre bir çivi çakan muteberdir. Bu dönemde bu çivi çakanlardan olmak istiyoruz. 

KÜLTÜR SANAT MERKEZİ TRABZON'A YAPILACAK 

Kültür sanat merkezini şehrimize kazandıracağız. Bu gibi önemli projeleri şehrimize kazandıracağız. Görevi devraldığımız andan itibaren bir metre kare yeşil arttırmış olabilirsek başlı başına bir başarı hissedeceğimi söylemiştik. Daha yaşanabilir bir şehir yapalım. Eksiğimiz var. Trafiğimiz de var otoparkımız da var. Turizmde yatırımlar, ciddi ilerlemeler katediliyor. 

TRABZON'DA TURİZM İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ

 Trabzon'a sadece Ortadoğu'dan  500 bin turist geldi. Genel manada 2 milyonun üzerine turist çeken bir şehir. Bunu arttırmamız lazım. Ekonomik girdi sağlamak adına koordineli bir şekilde hayata geçirmek istiyoruz. Bu attığımız adımlarda sürekli olarak desteğini gördüğüm cemiyetin eleştirel manada da çok çok önemli faydalar sağladığına inanıyorum 

CİNSEL İSTİSMAR YASASI HAKKINDA 

Yasalar,kanunlar yapılırken ülke gerçekleri göz önüne alınmalıdır. Ülkemizin sosyolojik manada, ideal toplum düzeninde düşündüğümüz manada olmasa bile bir kısım realiteler var. Bu yapılan düzenlemede sosyolojik eksikliğin hukuksal olarak karşılanması yolunda bir çalışma olduğunu bunu yaparken bu düzenlemenin farklı bir algıya sebebiyet vermemesi gerekir. Bu manada işleninlen suçları özendirici olmasına bir realite. Bildiğim kadarıyla toplumsal hassasiyete karşı oluşan reflekse karşı bütün parti gruplarında ele alınacak. Bu sadece AK Parti tarafından gündeme getirilen bir yasa değil. Hukuksal bir karşılığı lazım.  İleriye dönük olarak 16 Kasım tarihi değil de. 16 Kasıma örnek olmayacaksa iyi bir zemin olması lazım. Eminim ki partiler arasında mütaabakat sağlanıp sonuçlanır diye düşünüyorum. En çok konuşulan itiraz küçüğün iradesi meselesi. Hukuki manada önemli bir şeydir. Bununla birlikte bu gerçekliği ortaya çıkarmak gerekir. 

DOLMUŞ ZAMMI HAKKINDA 

 Öğrencilerden yanayız. Bu üniversite öğrencisini kapsamıyor şeklinde bir sorun. Ben doğrudan yetki sahibi değilim. Fikrim var tabi ki öğrencinin üniversitelisi liselisi ayrımı olmaz. Böyle bir ayrım varsa çözülmesi lazım. Bu karar doğru karar mıdır? Yoksa oda tarafından belli bir tarife güncelleşmesi midir? Doğrusu soramadım. Tabi ki zam istenilen bir şey değildir. Mümkün olduğunca öğrenciyi destekleyeceği şekilde hareket edilmesi gerekiyor. Öyle bir ayrım varsa mutlak suretle kabul etmediğimizi söylemek isterim. UKOM'E kararı olmadığı konusunda bir bilgi bana geldi. Bunu teyit etmiş değilim. Bunun bir UKOME kararı olmadığını oda tarafından minibüsçü ve dolmuşçuların ilave bir zammı olarak öğrendik. Buna da iki boyutlu bakmak lazım onların da ekmek kapısı var. Katıldığım husus öğrenci konusunda ayrıma gidilmemesi lazım
.
KATI ATIK ÇÖP SORUNU HAKKINDA 

En temiz çevrede suyu sağlamak belediye başkanlarının görevidir. Büyükşehir belediye başkanlığında Trabzon belediyesi olarak karar aldık. Bütün mahallerimizde katı atığı alıp ilk transfer istasyonuna nakletmek görevi bizim. Orada düzenli alana transferi büyükşehir belediyesinindir. Bütün mahallerimizde hangi zaman diliminde çöpün alınacağı muhtarlıklar ve mahalleleri biliniyor. Çöp alınmıyorsa eleştireceğiniz bir konudur. Şöyle bir alışkanlık var. Özellikle yazın büyük oranda katı atık toplanıyor. Maraş Caddesi'nde Ortahisar Belediyesi'nin çöp arabasını görmeniz mi daha güzel ya da görmemeniz mi daha güzel? Ama görmek zorunda kalıyorsunuz. Uyardık şu saate alacağız dedik koymadılar. En temiz şehir bizim olsun istiyoruz. Gündüz vakti çöplerin atılması sigara izmaritlerinin atılması ise bir kültür meselesi. 428 personel ile birlikte en hassas olduğumuz bir konudur. Çöple ilgili, ayrıştırmayla ilgili kampanya yaptık. Atık yağ, atık pili depolamaya gitmemesi için biraz bir kültür oluşturduk. Evlerde katı atık yağı ödüllü kampanyası yaptık. Daha çok şeyler yapmak lazım. Bu konuda fikirlere açığız.