Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Öğretmenler Günü vesilesiyle Trabzon'da mezun olduğu Kaledibi İlkokulu ve Trabzon Fen Lisesi'ni ziyaret etti.

Mezun olduğu okullarda öğretmenler, veli ve öğrencilerle görüşen Gümrükçüoğlu, öğretmenlere karanfil vererek Öğretmenler Günü'nü kutlarken, "Benim hayatımı ilkokuldaki öğretmenlerim şekillendirdi. Yaşlarınız benden küçük ama hepinizin ellerinden öpüyorum. Bizler sizlerin eseriyiz" dedi.

Kaledibi İlkokulu'nda anılarını tazeleyen ve öğretmenlerle sohbet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, "Ben ilkokulu burada okudum. Onun için bu Sabah burayı ziyaret etmek istedim. Halınızı hatırınızı sormak istedim. Böyle bir sürpriz ziyaret yapmak istedim. Öğretmenler gününüz kutlu olsun. Benim babamın evi hemen arka taraftaydı. Beni burada okutan öğretmenim de rahmetli oldu. Hidayi Karsan'dı. İlk öğretmenim de Cudibey İlkokulu'ndaki Oya Hanım hocamdı. Bu öğretmenlerimi hiç unutmuyorum. Benim hayatımı ilkokuldaki öğretmenlerim şekillendirdi. Onların bana verdiği disiplin ve terbiye ile sadece öğretmek değil aynı zamanda eğitmekle beraber bizleri yetiştirdiler. İlkokula Cudibey'de başladım sonra buraya, Kaledibi İlkokulu'na geldim. Buranın adı o zaman Cumhuriyet İlkokuluydu. Burada sadece bir bina vardı ve bu binadan mezun oldum. Onun için burayı görünce hep bizi eğiten, yetiştiren öğretmenlerimiz aklıma gelir. O bakımdan sizlere karşı olan duygularımı kelimelerle ifade edemiyorum. Sizleri yürekten kutluyorum. Yaşınız benden küçük ama hepinizin ellerinden öpüyorum" şeklinde konuştu.

Buradaki temaslarının ardından ortaokul ve liseyi tamamladığı Trabzon Lisesi'ne geçen Başkan Gümrükçüoğlu, bugünkü adıyla Trabzon Fen Lisesi olan Trabzon Lisesi'nin Türkiye'de büyük bir ekol olduğunu kaydetti. Öğretmenlerle gerçekleştirdiği sohbette Trabzon Lisesi'nden 1969 yılında mezun olduğunu kaydeden Gümrükçüoğlu, "6 Fen A'dan mezun oldum ve biz üniversite sınavına hiçbir kurs görmeden girdik, hepimiz üniversite kazandık. 6 Fen A'nın öğrencilerinden birçok bilim adamı birçok öğretim üyesi yetişti. Siz öğretmenlerimizin kıymeti ölçülemez, böyle bir değerlendirme kriteri yok. Hepimiz sizin eseriniziz. Bizim üzerimizde annemizden babamızdan daha fazla emeğinizin olduğunun farkındayız. İyi ki varsınız. Şükranlarımızla sizin huzurunuzdayız. Mezun olduğum bu liseyi öğretmenler gününde ziyaret etmeyi bir borç bildim. Sizlerle iftihar ediyoruz" ifadelerini kullandı.

BENİ YETİŞTİREN ÖĞRETMENLERİMİ HİÇ UNUTMADIM

Trabzon Fen Lisesi'nde hatıralarını tazeleyen Başkan Gümrükçüoğlu, eğitim hayatı boyunca başarılı bir öğrenci olduğunu kaydederek, "Sizlerin sayesinde çok çalışkan bir öğrenciydim. Sınıfları hep takdirle geçtim. Öğretmenlerimizi hiç unutmuyoruz. Bizi ahlaklı bir insan olarak yetiştirmek için çok gayret gösterdiler. Burada bizim öğretmenimiz bir Fahri Bey vardı, bir Osman bey vardı. Fiziği öğrenmeden Osman Bey'in dersinden geçmek mümkün değildi. Ama onun öğrettiği fizik sayesinde de ben üniversite imtihanları için hiç başka bir şey çalışmaya gerek görmedim. Buradaki Türkçe öğretmenimiz Sebahat Hanım'dır. Şimdi Balıkesir Edremit'te bulunuyor. Bu öğretmenlerimizi hiç unutmuyoruz. Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak her okulumuzun da, büyük hatıralarımızın olduğu Trabzon Lisesi'nin de, bugün adıyla Trabzon Fen Lisemizin her zaman emrindeyim" diye konuştu.

Öte yandan, Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle il genelindeki bütün okulların öğretmenler odasına çiçek gönderdi. Bu kapsamda il genelinde 700 çiçek okulların öğretmenler odalarına teslim edildi. Öğretmenler Başkan Gümrükçüoğlu'nun bu jestine teşekkür etti. - Trabzon