Ziyaretlerinde hemşehrilerinin sorularına ayrıntılı yanıtla veren Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon’da her alanda çok ciddi çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydederken, “Şehrimizde Kanuni Bulvarı diye bir yol yapıyoruz. Bu yolun maliyeti 1,5 katrilyonun üzerindedir. Bu yol şehrimizin merkezini tam iki kat büyütecektir. Bugün bu dev yatırımı şehrimize kazandırıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. 

Büyükşehir yapılanmasının Trabzon’a sağladığı faydalar hakkında da değerlendirmelerde bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, “Büyükşehir birlikte dev yatırımları hayata geçirme imkânı bulduk. Trabzon’umuzun genelinde dev altyapı çalışmaları yapıyoruz. Şehrimizde içme suyu ve kanalizasyon sorunu bırakmamaya kararlıyız. Bu imkânlara büyükşehirle birlikte kavuştuk” diye konuştu.

Vatandaşların raylı sisten ile ilgili sorularını da yanıtlayan Gümrüğkçüoğlu, “Raylı sistem yüksek maliyetli bir yatırım. Bu yatırımı şehrimize kazandırmak için harekete geçmiş durumdayız. 2017 bütçesinde raylı sisteme 250 milyon Tl para ayırdık. Yomra ile Akçaabat arasında inşa etmeyi planladığımız raylı sistemi ilk aşamada Akyazı’dan Havaalanı (KTÜ C Kapısı) arasında şehrimize kazandırmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı. 

CUMHURBAŞKANIMIZA MÜTEŞEKKİRİZ 
Bir vatandaşın Trabzonspor’un yeni stadyumu için, “Başkanım o stadın Trabzon’a kazandırılması için nasıl mücadele ettiğinizi çok iyi hatırlıyoruz” diyerek teşekkür ettiği Başkan Gümrükçüoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımıza müteşekkiriz. Tensip buyurdular ve     Trabzonspor’umuz ülkemizdeki en modern stadın sahibi oldu. Stadımızın açılışını Sayın Cumhurbaşkanımız gerçekleştirecekler. İnşallah yeni stat ile birlikte her şey çok güzel olacak. İnşallah saha sonuçları da bundan sonra çok güzel olacak” şeklinde konuştu.