“Hepimiz öğretmenlerimizin eseriyiz” diyerek, 7’si öğretmen, üçü de öğretmenlik formasyonu alan toplam 10 meclis üyesine çiçek ve kalem hediye eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Öğretmenlerimiz hiçbir zaman kıymetini ölçecek terazisi olmayan en büyük değerlerimiz. Öğretmenlerimiz ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı, gençlerimizi yetiştiren insanlar. Yaşları genç olsun veya emekli olmuş olsun hepsi ellerinden öpülecek insanlar; ülkemize ve insanlığa yön veren insanlar. İyi ki varlar. Onları her zaman saygıyla, sevgiyle anıyoruz” dedi.
Başkan Gümrükçüoğlu, TİSKİ Genel Kurulu öncesi yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 64. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin ülkeye, millete ve insanlığa hayırlı olması temennisinde bulundu.
Başkan Gümrükçüoğlu, belediye hizmetlerinin Bakanlıklarla ve Bakanlıkların bütçeleri ile çok ilgili olduğunun altını çizdi. Gümrükçüoğlu, “Şehrimizin hizmetlerden daha fazla pay alabilmesi, daha ileriye yürüyebilmesi için hükümetimizle temaslarımız ilk günden itibaren başlayacaktır. Özellikle Trabzon’umuzun evladı olan bütün kıymetli milletvekillerimizi hangi partiden olursa olsun seviyoruz sayıyoruz. Şehrimizin evladı olan Sayın Süleyman Soylu’nun çok önemli bir icracı Bakanlık olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olmasından gurur duyuyoruz ve iftihar ediyoruz. Soylu’nun şehrimizin hizmetlerine çok güzel katkıları olacağına inanıyoruz. Ülkemize de çok önemli hizmetleri olacağına inanıyoruz. Şehrimiz milletvekilleri ve diğer milletvekillerinin de şehrimize ve ülkemize çok büyük hizmetleri ve katkıları olacağına inanıyoruz. Ayrıca Trabzon kökenli olan ve başka şehirlerden milletvekili seçilerek Bakan olan değerli Bakanların da şehrimize ve milletimize çok büyük hizmetleri olacağına inanıyorum. 64. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetimiz hayırlı olsun” diye konuştu.