Merhume Ülker için bugün ilk olarak Trabzon Lisesi önünde tören düzenlendi. Törende, Ülker’in öğrencisi olan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Trabzon eski Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ile iş, sanat ve spor dünyasından çok sayıda isim hazır bulundu. 

UNUTAMAYACAĞIM ANILARIM VAR

Burada duygularını katılımcılarla paylaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Sebahat Ülker’in öğrencisi olduğunu hatırlatırken, “Trabzon’un yetiştirdiği büyük değerlerimizden birini kaybettik ve o büyük değerin önünde eğiliyoruz. Sebahat Ülker Hocamız benim öğretmenimdi, onun derslerini çok severdim. Bana edebiyatı o sevdirdi. Bizleri o eğitti ve öğretti. Hocamız öğretimin yanı sıra tüm öğrencilerini insani değerlerle yetiştirirdi. Öğretmenimle hiç unutamayacağım anılarım var. Mekânı cennet olsun” diye konuştu.

Sebahat Ülker, Trabzon Lisesindeki törenin ardından İskenderpaşa Camisinde öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Akçaabat’ın Salacık Mahallesi’nde toprağa verildi. Merhume Ülker’in cenazesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TTSO Bakanı Suat Hacısalihoğlu ve Trabzon eski Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu hazır bulundu.