Başkan Gümrükçüoğlu’nun Sağlık Bakanlığı nezlindeki çalışmalarıyla Trabzon’a kazandırılmakta olan merkez için Akçaabat ilçesinin Meydankaya Mahallesi’nde (Düzköy yolu üzeri) bulunan iki adet eski Tekel binası Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından uyuşturucu ile mücadele merkezine dönüştürülüyor.
 
Bölgede gerçekleştirdiği denetimler sırasında çalışmalarla ilgili olarak yetkiliklerden bilgi alan Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon’a kazandırılmakta olan merkezin Trabzon ve bölge illeri için son derece önemli olduğunu ifade etti.

 
Söz konusu merkezle topluma ciddi bir hizmet verileceğini kaydeden Gümrükçüoğlu, “Uyuşturucu ile mücadelede bölgemizde böylesi bir merkez bulunmaması son derece önemli bir eksiklikti. Nesillerimizi ve toplumumuzu korumak için böyle bir merkeze ihtiyaç duyuyoruz. Düzköy yolu üzerinde bulunan iki adet Tekel binasının devirlerinin gerçekleştirilmesiyle protokol imzalayarak çalışmalarımıza başladık. Merkezimizin bünyesinde toplantı ve spor salonu, sauna, çok amaçlı salon ve hobi atölyeleri de inşa ediyoruz. Yaklaşık olarak 1 milyon TL’ye tamamlamayı planladığımız inşaat çalışmalarımız büyük oranda tamamlanmıştır. Çalışmalarımızı kısa sürede tümüyle tamamlamayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

 
Söz konusu merkezde topluma çok ciddi bir hizmet verileceğini belirten Başkan Gümrükçüoğlu sözlerini özetle şu şekilde tamamladı: “Uyuşturucu ile mücadelede dünya üzerindeki en başarılı örnekleri inceliyoruz. Şehrimize kazandırmakta olduğumuz ve bölgemizin tümüne hizmet verecek olan bu merkezde, uyuşturucu ile mücadelede çok başarılı sonuçlar elde edilecektir. Bu vesile ile gençlerimize, insanlarımıza bir kez daha ifade etmek istiyorum ki, toplumların belası haline gelen sigara dâhil her türlü zararlı alışkanlıklardan lütfen uzak duralım. Her türlü kötü alışkanlıklar toplumumuza ciddi zararlar vermektedir. Bu durumun önüne geçmek bu toplumda yaşayan herkesin görevidir.”