Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, şiddetin, haksızlığın dünya üzerinde artarak devam ettiği, terörün küresel bir bela haline geldiği günümüzde çok geç olmadan, özlenen barış ve adaletin dünyada tesisi için artık herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini bildirdi.

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, teröre karşı uluslararası tam bir işbirliği ve dayanışma sağlanması gerektiğine işaret etti.

Dünya Barış Günü'nün, insanlığın barış içinde bir dünyaya duyduğu özlemin, ortak duygu ve düşüncelerle dile getirildiği anlamlı bir gün olduğunu vurgulayan Gümrükçüoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Şiddetin, haksızlığın birçok bölgede artarak devam ettiği, terörün küresel bir bela halinde geldiği günümüzde daha fazla geç olmadan, özlenen barış ve adaletin dünyada tesisi için artık herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Öncelikle teröre karşı uluslararası tam bir işbirliği ve dayanışma mutlaka sağlanmalıdır. Sevgi, dayanışma ve hoşgörü medeniyetine sahip bir millet olarak, geçmişte olduğu gibi bugün de bu kimliğimiz korumaya ve bunun gereğini yapmaya aynı kararlılıkla devam ediyoruz. Müreffeh bir gelecek temennisiyle Dünya Barış Günü'nü kutluyor bütün hemşehrilerimi saygıyla selamlıyorum.”