Başkan Sarıalioğlu, millet olarak 29 Ekim 1923 günü temelleri atılan Cumhuriyetin 93. yıldönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutlamanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, "Tarihi şanlı zaferlerle dolu ecdadımızın Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlattığı milli mücadele, milletimizin azim ve kararlılığıyla birleşerek tüm yurtta dalga dalga yayılmış ve zaferle sonuçlanmıştır. 29 Ekim 1923 tarihinde bu zafer halkın iradesine dayanan ve vatandaşların yönetime katılmasına imkân veren Cumhuriyetin ilanı ile taçlandırılmıştır. Millet olarak bugün, 29 Ekim 1923 günü temelleri atılan Cumhuriyetimizin 93. yıldönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz" dedi.


 
Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin bugün her zamankinden daha kuvvetli, her zamankinden daha emin adımlarla ilerlediğini ifade ederek mesajında şunları kaydetti:

 
"Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz bugün her zamankinden daha kuvvetli, her zamankinden daha emin adımlarla ilerliyor, gelişiyor ve güçleniyor. Bugün de yaptığımız birçok çalışma ile ülkemizin demokrasisini daha ileri seviyelere ulaştırıyor, tüm vatandaşlarımız adil bir şekilde hizmet aldığı ve refah içerisinde yaşadığı bir ülkeyi hep birlikte inşa ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle güçlenen, büyüyen Cumhuriyetimizin 93. yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere, canlarını feda ederek bu vatanı bizlere miras bırakan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle minnetle anıyoruz."