KTÜ Tarih Bölümünün ev sahipliğini yaptığı Uluslararası Osmanlı Öncesi ve Osmanlı Çalışmaları Komitesi          ( CIEPO ) tarafından düzenlenen sempozyumların 22.'si  4-8 Ekim 2016 tarihlerinde Trabzon KTÜ Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapıldı.
Alanında uluslararası organizasyonların başında gelen ve iki yılda bir Avrupa'nın değişik ülkelerinde yapılan sempozyuma toplamda 173 yerli ve yabancı akademisyen katıldı.

Organizasyonun Komite Başkanı KTÜ Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kenan İnan ile birlikte tüm akademisyenler akşam yemeğini Akçaabat Nihat Usta Köfte salonunda Başkan Türkmen ile birlike yediler.
Akçaabat Belediyesine desteklerinden dolayı teşekkür eden Prof. Dr. İnan " 2006 yılındaki CIEPO toplantısı da yine Trabzon'da yapılmıştı. Bu gururu ikinci kez yaşarken o gün olduğu gibi bugün de KTÜ Tarih Bölümü olarak Türkiye'yi ve Trabzon'u en güzel şekilde temsil ettiğimizden eminim. " diye konuştu.
Başkan Türkmen de " Yerli ve yabancı bu kadar akademisyeni ilçemizde ağırlamaktan son derece mutluyuz. Bu gibi sempozyumların yapılması, pozitif faaliyetlerin yürütülmesi hem ilimiz hem de ülkemiz adına son derece önemli. " şeklinde konuştu.
Yemek sonrası ise tüm katılımcılara Akçaabat'ı tanıtıcı CD, dergi ve broşürlerden oluşan çanta hediye edildi.