Bayburt'ta merkeze bağlı Yanıkçam köyünde çıkan yangında 11 ev kullanılamaz hale geldi. Yangında, can kaybı olmadı. Yangının, bir evdeki elektrik kontağından çıktığı tahmin ediliyor. 

Köy muhtarı Mehmet Yıldızoğlu, yangının gece saat 00.30'da çıktığını söyledi. Yıldızoğlu, "Hemen itfaiye, jandarma ve 112 Acil'e haber verdim. Onlar geldi. Çevre köylerden geldiler. Gece olduğu için herkes uyuyordu. Hemen onları evlerinden çıkardık. İtfaiye çok geç geldi. Çevre köylerden gelen vatandaşlarımız olmasaydı köyümüz tamamen yanacaktı." dedi. 

Yangını ilk anda fark eden köy sakini Seyfettin Yazıcıoğlu, bir ses duyduğunu ifade ederek, "Hemen dışarıya çıktım. Ortalık ışıklanmıştı. Her yer yanıyordu. Daha ayakkabılarımı giyinmeden hemen koştum. Hemen telefona sarıldım, telefonla bazılarına haber verdim. Daha sonra caminin hoparlörlerinden köylüye sesledim. Geldim yanan evlerden çocukları kurtardım. Daha sonra itfaiyeler geldi, müdahale etmeye başladılar." diye konuştu. 

Bayburt İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Çarpatan, gece yangına bir dozer, bir eskivatör ve bir grayder ile müdahale ettiklerini, pazartesi günü enkaz kaldırma çalışmalarına başlayacaklarını kaydetti.