Ak Parti Trabzon İlçe kongreleri tüm hızıyla devam ediyor. 2011 yılının son kongresi bugün Sürmene ilçesinde yapıldı. Ak Parti Sürmene ilçe kongresi ilk iki listeli ve iptal edilmeyen ilçe kongresi olma özelliği taşıyordu.

COŞKUYLA KARŞILANDI
Sürmene Serender Düğün salonunda yapılan kongrede teşkilatın, Ak Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu'nun ve Ak Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar'ın istikrardan yani mevcut başkan yana tavır koydukları hissediliyor. Açılış konuşmalarında Aydın Bayraktar'ın konuşması diğer aday eski ilçe yönetim kurulu üyesi Dursun Kardil'e göre daha fazla kişi tarafından coşkuyla alkışlandı. Buda alkışların Bayraktar'ı işaret ettiğini ortaya çıkardı. Sandıklar 17.00'da açıldı ve resmi olmayan sonuçlara göre mevcut başkan Aydın Bayraktar güven tazeleyerek yeniden AK Parti Sürmene İlçe Başkanlığına seçildi. 
Toplam 424 delegeden 371'inin oy kullandığı seçimlerde 2 oy geçersiz sayıldı. 369 oyun 245'ini Aydın Bayraktar alırken diğer aday Dursun Kardil ise 124 oyda kaldı. 



BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATTI
AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Sürmene teşkilatının önemli başarılara imza attığını dile getirerek,  “Aydın Bayraktar nezdinde tüm yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Partimizde genel kanaat hasıl olmuştur. Bu istişaredir. İstişare ile verilen kararlara uyum son derece önemlidir. Doğru da olsa yanlış da olsa aşağıdan yukarıya istişare kararı verildiğinde bu kararlara uyma durumu söz konusudur. Ben uymam diyenler de çıkacaktır. Onlar da bizim kardeşimizdir. Biz herkesi seviyoruz. Bu yuva bizim yuvamız. Bu yuvaya kimsenin zarar vermemesi gerekiyor.

 NEFİSLERİMİZE KAPILMAMIZLAZIM
Ölçülü gitmemiz lazım. Sakin durmamız gerekiyor. Hırslarımıza, nefislerimize kapılmamamız gerekiyor. Hırs yok. Bütün ilçe teşkilatlarımıza aktarıyorum. Hırslarla hareket edilmemeli. Bu partiye zarar verilmemelidir. Birlik ve beraberliğin tesis edileceği kongreler olmalıdır bu kongreler. Ayrışmaların olacağı kongreler olmamalıdır. Bu millet demokrasi sınavını sandıkta vermiştir. Hiç kimse bize demokrasi dersi vermeye kalkmasın. 


YÜZDE 50 İLE DERS VERİLDİ
Trabzon’da yüzde 60’lık oyla ders verildi. Türkiye genelinde yüzde 50 oyla ders verildi. Millete itibar etmek ona uymak vazifemizdir. Ben bu partinin il başkanı olarak sizlerden sağduyu istiyorum. Bu partinin güçlenmesini istiyorum. Herkesin Trabzon teşkilatlarında işini yapmasını istemek vazifemdir. Belediye başkanımız vazifesini en iyi şekilde yapacak. Teşkilatlar olarak belediye başkanlarına sonuna kadar sahip çıkacağız. Bırakmayacağız. Ama cesareti olan varsa bir dahaki seçimlerde tek başına aday olacak, seçimlere bağımsız girecek. İl başkanı kendi kafasına göre davranamaz. İstişareye uyulması gerekiyor. Ama takdir sizlerindir. Ona da herhangi bir diyeceğim yok” dedi. İl Başkanı Dr. Adnan Günnar’ın ardından milletvekilleri Safiye Seymenoğlu ile Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu birer selamlama konuşması yaptılar. Konuşmaların ardından seçimlere geçildi.


Aydın Bayraktar’ın kurulu şu şekilde oluştu: Temel Zoba, Fehmi Ergün, Kamuran Ortahisar, Sadık Çakır, Yener Seymen, Ali Genç, Şeref Yaşar, Orhan Aydın, Kübra Berber, İsmail Bedirhan, Fahrettin Şimşek, Şükür Kamiloğlu, Atakan Berk, Hasan Kıvran, Muharrem Kaya, Elif İbrahimbaş, Seymen Emin, Kenan Sekban ve Yaşar Ateş.

 Dursun Kardil’in yönetim kurulu şu şekilde oluştu: Ali Kemal Birdal, Recep Beykoz, Aslan Aydın, Hasan Kefeli, Fethi Ulubay, Oktay Genç, Köksal Esertaş, Hakkı Şahin, İlyas Yıldırım, Orhan Tunçer, Ufuk Karaahmetoğlu, Ali Aydın, Eyüp Kol, Selahattin İsmailoğlu, Mehmet Bilgin, Yılmaz Kalyoncu, Faik Güngör, Emine Kulaç ve Akın Aydın