Fransa'nın Anayasa Konseyi'nin Ermeni iddialarının inkarını suç sayan yasayı iptal etmesini değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Fransa Anayasa Konseyine teşekkür ediyorum. Bir yanlışı Sarkozy'nin suratına çarptı" dedi. 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Trabzon-Of'un düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü" etkinliğine katıldı. 
Burada bir konuşma yapan Bakan Bayraktar, 1868 yılındaki sayıma göre Of'taki medrese sayısının 350 olduğunu, bunun Trabzon'dakilerin 3 katına denk geldiğini ifade ederek "Hem dinimize, kültürümüze, tarihimize, hem fen bilimlerine Of çok ciddi şekilde ilim adamları yetiştirmiştir. Onun için Oflu hocalarTürkiye'nin dört bir yanına yayılmıştır" diye konuştu. Of'un kurtuluşunun bir destan olduğunu, 300 tane düzenli Ordu mensubunun bulunduğu yerde 3 bini aşkın milisle mücadele edildiğini anlatan Bayraktar, kadınların kazma-kürek yokluğunda siperleri elleriyle kazdıklarını hatırlattı. 
Bakan Bayraktar, "Ben de arkasında hiç kimse olmayan bir Oflu olarak, Allah nasip etti bakan olarak karşınızda bulunuyorum. Biz Türkiye'nin hizmetindeyiz. Ben sizin hizmetinizdeyim. Türkiye Cumhuriyeti çok çekti. Sadece Trabzon, sadece Of da değil, Maraş da, Gaziantep de, Urfa da, Diyarbakır da, Afyonda, Sakarya da çok çekti. Bugün de işte sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan zihniyet geri tepti.Türkiye'nin geldiği noktayı görüyorsunuz. Fransa Anayasa Konseyine teşekkür ediyorum. Bir yanlışı  Sarkozy'nin suratına çarptı. ve Türkiye'nin geldiği nokta bellidir. Türkiye dünyada küresel bir güçtür.Türkiye'nin yıllık gayri safi milli hasılası 1 trilyon dolara yaklaşmıştır. Türkiye'nin dünyaya verdiği büyük fotoğraf budur. İnşallah Türk milleti payidar olacak, Türk milleti mutlu olacak" diye konuştu. 
Daha sonra gecede Şevval Sam'ın da aralarında bulunduğu sanatçılar sahne aldı.