Trabzon Jeoloji Mühendisleri Odası 23 Mart 2012 Cuma günü Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın katılımıyla birlikte “Van Depreminin Öğrettikleri ve Bölgemize Yansımaları” konulu konferans düzenliyor. Dev buluşma hakkında bilgi veren Trabzon Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Semih Peker, “Van depremindeki çalışmalarıyla önceki başarılarını taçlandırıp kendisini bir kez daha kanıtlayan, Türkiye’nin kentsel dönüşümündeki öncü adamı Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sn. Erdoğan Bayraktar’ı düzenleyeceğimiz Konferans da ağırlamanın onurunu ve heyecanını yaşıyoruz. ‘Van Depreminin Öğrettikleri ve Bölgemize Yansımaları’ konulu konferansımızın geniş bir kitleye hitap etmesi için yönetim kurulu arkadaşlarımla ve Şubemize bağlı olan 10 ildeki temsilcilerimizle istişareli olarak hummalı bir şekilde çalışıyoruz.

BAKAN TECRÜBELERİNİ ANLATACAK

Özellikle Van depremi sonrası deprem bölgesinde bizzat yaptığı çalışmaları, birikimlerini, donanımını ve tecrübelerini biz mühendis camiası ile paylaşacak olan bakanımız, konuşmasıyla bizlere ışık tutacaktır. Konferansımızda sunum yapacak olan değerli uzmanlar bilgilerini bizlere aktararak ülkemizin gerçeği olan depremi ve uygulamada yaşanan aksaklıkları tüm boyutlarıyla tartışacaklardır.

HEPİMİZE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞMEKTEDİR

Ülkemizin jeolojik yapısı nedeniyle, yaşadığımız çevrenin afetlere karşı daha korumalı ve daha güvenli kılınarak depremlerin afete dönüşmemesi için hepimize önemli görevler düşmektedir. Bu kapsamda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın öncülüğünde afet risklerini azaltmaya yönelik olarak önemli çalışmaların yürütüldüğü bilinmektedir. Deprem konusuyla doğrudan ilgili olan ve yapılacak tüm çalışmalara her türlü katkıyı sunmaya hazır olan TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi olarak hazırladığımız konferansımıza tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.