Trabzon Liselerinden Yetişenler Derneği’nin (TLYD) geleneksel iftarına katılan Bayraktar, yemeğin ardından yaptığı konuşmada, ”Biz Trabzonluyuz. Biz Trabzon’uz, Türkiye’yiz” diyerek, ”Trabzonlu olarak, Trabzon olarak, Türkiye’de sorumluluğumuz daha fazla. Ta Trabzon’un 1461′te fethinden beri o sorumluluk geliyor” ifadelerini kullandı.

Trabzon liselerinde okuyanların çok önemli isimler tarafından yetiştirildiğini kaydeden Bayraktar, ”Bizleri, abilerimizi, amcalarımızı, dayılarımızı, İsmail Hakkı beyler, Aliye hanımlar ve Aga Remziler gibi Türkiye çapında meşhur isimler yetiştirdi. Türkiye’de biz gerek çalışkanlığımızla, gerek Türkiye’nin çimentosu olma özelliğimizin biraz daha önde olmasıyla, gerek Türkiye’de 4 milyona yaklaşan nüfusumuzla, ‘Bize her yer Trabzon’ ifademizle bu sorumluluğun bilincinde olmalıyız” şeklinde konuştu.

Arakan vurgusu

Bayraktar, ramazan ayının anlamına işaret ederek, şöyle devam etti: ”Ramazan aç kalma işi değil, benliğimizi ve kişiliğimizi doyurma işidir. Bugün 7 milyar dünya nüfusu içerisinde bulunan 1,5 milyar Müslüman zor şartlar altındadır. Eski ismi Burma olan Myanmar’ın Arakan bölgesinde binlerce kardeşimiz katledildi. Suriye’de çok acı bir tablo yaşanıyor. Somali de aynı. Afganistan da aynı. Ta Endonezya’dan başlayan Müslüman coğrafyası, Bangladeş’ten, Hindistan’dan, Pakistan’dan, Afrika’nın kuzeyinden ortalarına kadar, Orta Asya’dan Avrupa’ya uzanan ve yer yer Amerika’ya kadar Müslüman nüfus mağdurdur, mağluptur ve zor durumdadır. Bu, bize çok daha fazla çalışmamız gerektiği mecburiyetini işaret ediyor. Biz, Türkiye ve Türk milleti olarak çok daha fazla çalışmak zorundayız. Bütün dünyadaki olumsuzlukların yanında Türkiye’nin vermiş olduğu çok iyi bir fotoğraf var.”

Kendi içimizde siyaset yapamayız

”Kendi içimizde kesinlikle siyaset yapamayız ve bunu gözetemeyiz” diyen Bayraktar, şöyle devam etti: ”Bir Trabzonlu başka bir Trabzonluya siyaset yapmaz, yapamaz, buna hakkı yoktur. Biz ancak kardeşlik yaparız, biz ancak helalleşiriz, biz ancak birbirimize gönül koyarız. İnsan sevdiğine sitem yapar. Bir insanı doyduğu yerde değil doğduğu yerde soracaksınız. Onun için benim semtimde, ilçemde ve şehrimde eğer benim kardeşlerim beni desteklemiyorsa bana yazıklar olsun.” Hemşehrilerinin sevgisi ve desteğine ihtiyacı olduğunu vurgulayan Bayraktar, aksi takdirde başarılı olamayacağını söyledi. Bayraktar, çalışkan olduğunu, bu konuda mütevazı davranamayacağını dile getirerek, ”Birçok görevde bulundum. Sizlerin başını hiçbir zaman önüne eğmedim. Bu ramazan günü, Allah şahittir hiçbir yanlış yapmadım. Ama bilmeden çok kusurum, hatam oldu. Bugün de Türkiye’de ülke için son derece önemli olan kentsel dönüşüm projesi yasasının konfirmasyon görevini ben yüklendim. İnşallah bunu da başaracağız” diye konuştu.

Refah bizim hakkımız

Bunun, bugünden yarına gerçekleşecek bir iş olmadığını, 20 yıl süreceğini aktaran Bayraktar, sözlerini şöyle tamamladı: ”Ama Türkiye’mizin şehirlerinden, kasabalarından ve köylerinden kaçak yapıları, afet riski taşıyan ve depreme karşı dayanıksız yapıları söküp atmak zorundayız. Bu insan refaha ulaşacak, mutluluğa ulaşacak. Refah bizim hakkımız. Gelişmiş Türkiye’yi hep beraber kuracağız. İnanın, samimiyetle söylüyorum. Trabzon’un, Trabzonlunun yüzü gülerse Türkiye’nin yüzü güler. Bu bakımdan sizden rica ediyorum. Trabzon’a ilgi noktasında, sıla-i rahim noktasında ve yatırım noktasında Trabzon’u ihmal etmeyelim. Birbirimizi siyaset üstü ve siyaset dışı destekleyelim. Bu, sadece Trabzon’a değil tüm Türkiye’ye fayda getirir.”