Bakan Bayraktar, uzun zamandır Trabzon’un gündeminde olan ancak arazi sorunu nedeniyle bir türlü çözülemeyen TED koleji konusunda son noktayı koyduklarını söyledi.

Türkiye genelinde isim yapmış TED Kolejini Trabzon’a getirmek için uzun zamandır çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Bakan Bayraktar, ‘’Samsun’da bedava arsa verdiler, Biz Trabzon’da 10 bin metre kare arsa bulduk, Samsun’da bedava 25 bin metrekare arsayı verdiler. Yalvardık yakardık parasını bulduk, ve TED kolejini okulunu Trabzon’a almaya başardık ‘’ dedi.

Yatırımcıyı Trabzon’a getirrnek için ikna etmek gerektiğini ifade eden Bakan Bayraktar şunları söyledi.:

‘’Bir yatrımcıyı Trabzon’a getirmek için öncelikle ikna etmek durumundayız. Bir yarımcıyı getiriyoruz buraya arazinin metresi 10 liradan yer arıyor, yer bulunca da arazi sahibi 100 lira diyor. Burada arazi üretmek çok zor. Biz buraya Türkiye’de çok meşhur bir okulu açmak istedik samsun 25 bin metrekare arsayı bedava verdi, biz Trabzon’da 10 bin metrekare arsa bulduk, TED Kolejini Trabzon’a getirerek, bu şehire eğitim alanında büyük bir yatırım getirmenin mutluğunu yaşıyoruz’’

Bunun yanında Bakan Erdoğan Bayraktar, Arsin Organize Sanayi’ne bir teknik okul yapılması konusunda yerel seçimlerde söz vermişti, bu okulun yapılması konusunda talimat verdiği ve bu konuyu daha da hızlandırdığı da kaydedildi.