Trabzon Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların eş, dost, akraba ve kabir ziyaretlerini rahatça yapabilmeleri için Ramazan Bayramı'nda otobüs seferlerini ücretsiz olarak verecek ve şehir merkezindeki kabristanlıklara yine ücretsiz olarak otobüs seferleri düzenlenecek.
2009-2014 yılları arasında 45 adet yeni otobüs satın alarak toplu taşımacılıkta Trabzonluların hizmetine sunan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı boyunca vatandaşlara otobüs hizmetlerini ücretsiz olarak sunacak.
Trabzon il merkezinden tüm ilçelere ve ilçelerden il merkezine 3 günlük bayram süresi boyunca (28, 29 ve 30 Temmuz tarihlerinde) otobüs hizmetlerinin ücretsiz verilmesinin yanında şehir merkezindeki kabristanlıklara da yine Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Boztepe ve Bahçecik mezarlıklarında kabir ziyaretinde bulunacak vatandaşlar için Meydan'da bulunan SGK binası önünden otobüs kaldıracak. Bostancı ve Sülüklü mezarlıklarına gitmek isteyen vatandaşlar için ise otobüsler Baro binası önünden seferlerini gerçekleştirecek.
Vatandaşların eş, dost, akraba ve kabir ziyaretlerini rahatça yapabilmeleri için bayramlarda otobüsleri ücretsiz olarak çalıştırdıklarını ve şehir merkezindeki kabristanlıklara yine ücretsiz otobüs seferleri koyduklarını ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Trabzon'umuzun huzur içinde geçirmekte olduğu mübarek Ramazan ayının sonlarına geldik. Bayramımızın da huzur içinde geçmesi, insanlarımızın bir birlerini ve kabirlerini rahatça ziyaret edebilmeleri için otobüs seferleri bayramda ücretsiz olacak. Trabzon halkı her şeyin en iyisine layıktır."