MHP Ortahisar İlçe Başkanı Derviş Çelenk, Trabzon’da tarihi eserlerin önlerinin trafik yönünden açılması gerektiğini kaydetti.

Çelenk, yaptığı yazılı açıklamada “Trabzon’umuz bir çok güzelliği bir arada bulundururken, özellikle tarihi dokusu ve geçmişten geleceğe bütün insanlığa, Türk tarihine ışık tutması açısından önemli olduğunu anlamış değiliz. Bunun örneği tarihi Bedesten ve Alacahan gibi tarihin bulunduğu caddede yaşanan olaylar, bizim tarihimize olan saygımızı ve bu tarihin nasıl hiçe saydığımızın göstergesi durumundadır. Tarihimizle övünürken bunu sadece söylemde tutmak çok acı ve talihsizliktir. Bu güzel şehrin tarihinden ve tarihi yerlerinden hemen hemen hiç faydalanmamaktayız” ifadelerini kullandı.
 
Arap turizminin hızlı olduğu dönemlerde bu yapıların açığa çıkarılması gerektiğini belirten Çelenk, şu şekilde devam etti: “Hele de son günlerde Arap Turizminin hızlı olduğu bu dönemlerde, bu tarihi yerlerimizin açılması ve açığa çıkarılması konusunda Valiliğimizin ve Belediyelerimizin biraz daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Son günlerde tarihi Bedesten ve Alacahan’ın bulunduğu, Bedesten Caddesi mesai saatleri içinde çift taraflı otopark halini almaktadır. Buna bir de ambar araçları eklenince cadde yürünmez hale gelmektedir. Ticaretin merkezi olan kemer altı ve özellikle bedesten caddesi, bakırcılar ve tarihi hanlara ulaşım yolunun olmaması sebebiyle, özellikle arap turistlerinin yoğun olduğu bu cadde girilmez hale gelmiştir. Trabzon’a gelen yerli ve yabancı turistlerin muhakkak uğradığı bir yer, fakat caddelerin trafik sonucu mağazaların tabela ve sundurmalarındaki çirkin görüntüye, bir de iş yeri sahiplerinin sattıkları ürünlerle bu tarihi kapatmaları sonucu oluşan çirkin bir görüntü bırakmaktadır.
 
Trabzon Valiliği ve Belediyesinden, Trabzon’un aynası konumundaki bu caddeye bir düzenleme getirilmesi, Semerciler Caddesine mesai saatleri içinde ambar araçlarının girmesi yasak olduğu için, Bedesten Caddesi bütün ambar ve kargo araçlarının yük boşaltma haline gelmiştir. Bu yoğunluk yüzünden sürekli araç sahipleri ile yayalar karşı karşıya gelmekte ve iş yeri sahipleri ile kavgalara sebebiyet vermektedir. Valiliğimiz ve Belediyemizden bir an önce bu caddeye bir düzenleme getirilmesi konusunda çalışma yapılmalıdır. Kısa vadeli çözüm ise yaya yollarının genişletilmesi ve yolun tek şerit haline gelmesi, iş yeri sahiplerinden ürünlerini daha iyi sergilemeleri sağlanmalıdır”