Trabzon muhtarlar Federasyonu başkanı Bekir Aktürk  Maçka da geçtiğimiz günlerde hain teröristlerce şehit edilen Astsubay başçavuş Ferhat Gedik ve 15 yaşında hayatının baharında olan Eren Bülbül ün acısını yüreğimizin orta yerinde hissediyoruz.Eren’in rahmetli babası o yörenin sevilen ismi muhtar Hasan Bülbül olması da muhtar camiası olarak Eren’in ailesine verdiğimiz önemi bir kat daha arttırıyor. Eren’in ailesi artık bizim ailemizdir”  dedi.
 
Trabzon üzerinde oyun mu oynanıyor ?
Terör olaylarının Trabzon un en güzel ilçelerinden biri olan Maçka da yoğunlaşmasının nedenlerinin incelenmesi gerektiğini belirten Aktürk “ Geniş pencereden bakmalıyız. Neden Trabzon ? Birileri tıpkı papaz cinayetinde olduğu gibi, Hrant dink cinayetinde olduğu gibi, Tayad olaylarında olduğu Trabzon üzerinde oyun mu oynuyor ? Trabzon’umuzun mert, yiğit, vatansever ve yürekli evladı Eren’leri olduğu sürece bu oyun tutmayacaktır. Geçmişte de tutmamıştır. Şunun net olarak bilinmesini isteriz ki Terör örgütleri ne yaparsa yapsın bizim şehrimiz de barınamaz. Eren’leri öldürmekle bitiremezler. Trabzon da bir Eren ölür bin Eren doğar” dedi.
 
Süleyman Soylu’ya Güveniyoruz
Bekir Aktürk “ İçişleri bakanı Süleyman Soylu,  Kara kuvvetleri komutanı Salih Zeki Çolak ve  yeni göreve başlayacak Hava kuvvetleri komutanı Hasan Küçükakyüz. Bu isimlerin tamamı Trabzonlu. Ülkemizin güvenliği Trabzonlulara emanet. Biz Muhtarlar federasyonu olarak hem komutanlarımıza hem de İçişleri bakanımıza güveniyoruz. Bakanımız terör örgütleri ile amansız bir mücadelenin içinde. Bu mücadelede de biz her daim yanında olacağız. Her zaman söylediğimiz gibi Trabzon Türkiye’nin çimentosudur. Türkiye yi bölmek ve parçalamak isteyenlere asla izin vermeyeceğiz” dedi.