Büyükşehir Belediyesi olunmasıyla birlikte belde belediye başkanlıklarının kapanmasının çok doğru bir hareket olduğunu dile getiren Bektaş, “Belde Belediyeleri’nin imkansızlıkları ortada. Her bir belde belediye başkanımız zor şartlarda olmasına rağmen ellerinden gelen hizmetin en iyisini yapıyorlar. Ama bu bir noktaya kadar oluyor. Gayretler maddi imkansızlıklar nedeniyle hizmete dönüşemiyor” dedi.

Erenler Beldesi’nin borçsuz olarak kapanacağını ifade eden Bektaş “Ne SSK, ne vergi, ne de piyasaya tek kuruş borcumuz yok. Huzur içinde gönül rahatlığıyla görevimizi devredeceğiz. Belediyeyi borçsuz teslim edeceğiz ki yarın ilçe belediyesi ile büyükşehir belediyesi beldemize daha iyi hizmet götürsün. Beldemizin geleceğe dönük kanalizasyon, ve içme suyu projelerini tamamladık. Kanalizasyon Projesi BELDES kapsamında yapılıyor. Parası hazır ihale aşamasında bekliyor. Görev süremiz bitene kadar bu projeleri iletleteceğiz. İnşallah büyükşehirle birlikte bu projeler tamallanacak. Yani biz Büyükşehir işlerini kolaylaştırıyoruz. İyi koordine yapılırsa büyükşehir bütün beldellere daha iyi hizmet götürmesini sağlayacaktır. Trabzon’a hayırlı olsun” diye konuştu.

Başkan Bektaş açıklamasında ayrıca Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Araklı ilçesine ve bölgeye katkılarından ötürü teşekkür etti.