DKBB ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen programda; Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, ilçe ve belde belediye başkanları hazır bulundu. 

Programın açılışında katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Bakanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yerel yönetimlerin hizmetlerinin önemine dikkat çekerken, yürütülen çalışmalar ve yasal düzenlemelerle ilgili olarak belediye başkanlarını bilgilendirdi. 

Başkan Gümrükçüoğlu’nun konuşmalarının ardından, mahalli idareler mevzuatında düzenleme çalışmaları masaya yatırılırken belediyelerin sorunlarının çözümüne yönelik yürütülen çalışmalar değerlendirildi. Programın ikinci ayağında ise belediye başkanları çalıştayı yapıldı. Çalıştayda bilgi, birikim ve tecrübe paylaşımı gerçekleştirilirken talep ve öneriler hazırlandı. Programın son ayağında ise Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun başkanlığında DKBB Encümen Toplantısı icra edildi.