61SAAT HABER SERVİSİ - Ortahisar Belediyesi’nin Zorlu Grand Otel’de yarın düzenleyeceği ‘Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi’ konulu panel bugün ki Belediye Meclisinde tartışma yarattı. Yrd. Doç. Dr. Cem Duran Uzun ile Dr. Murat Yılmaz’ın katımıyla yarın 19:30’da yapılacak panelle ilgili Belediye Meclisinde gündem dışı söz alan CHP Grup Başkanı Turgay Şahin, paneli siyasi olarak nitelerken Ortahisar Belediyesinin öyle bir organizasyona imza atamayacağını ileri sürdü. 
AK Parti’nin de bu konuyla ilgili propaganda yürüttüğünü hatırlatan Şahin, “Belediyesinin siyasi içerikli bir panel düzenleme yetkisi yok. Bu Adalet ve Kalkınma Partisinin bildirgesinde ki bir konu. Bu belediye bütçesinden organize ediliyor. Acaba sizce bu etik mi? Bu bir propaganda olarak değerlendirilmeyecek midir?” dedi. 

Bunun üzerine söz alan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Belediye olarak mutat hizmetlerin yanı sıra, ülkemiz gündeminde olan konularla ilgili toplantılar seminerler düzenlemek bizim görevimiz. Yasada başlı başına kelimelerle yazılması gerekmez. Ülke gündeminde olan ülkenin yönetim şeklini ilgilendiren; parlamenter, başkanlık sistemi gibi…
Özellikle değiştirilen anayasadan sonra, Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi ile oluşan fiili durumu bir parti gündeme getirebilir ama bu ülkenin gündeminde tartışılan bir konu. 
Daha da önemlisi bütün partilerin eleştirdiği anayasa tarafından yönetiliyoruz. Bunun müzakere edilmesi, farklı fikirlerin de ortaya çıkması asla propaganda olamaz. Hep beraber memnunsak hep beraber idare edilmeye devam edelim” dedi. 
Genç, şu şekilde devam etti: 
“Başkanlık sistemi de bunun içinde tartışılan bir sistem. Bana göre halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanının olduğu sistem fiilen yarı başkanlık sistemidir. Yarın yeni anayasa yapılır burada başkanlık sisteminin olup olması tartışılması bizce hiç de mahsuru olan konu değil. Oraya belediye meclis üyeleri de gelebilir. Bunu tartışmamız, bu konuda halkımızın daha teferruatlı bilgilendirilmesi bizce uygun konudur. Doğru biz yapıyoruz, masraflarını da biz karşılıyoruz. Önemsiz  bir ücret”

Paneli bir siyasi propaganda malzemesi olarak görmediğini kaydeden Genç, 
“Siyasi bir propaganda malzemesi olarak görmüyorum. Ben de bir siyasi partinin üyesiyim. Seçim zamanında partimizin çalışmalarına katılmak en doğal hakkım. Sizde katılabilirsiniz ki katılıyorsunuz. Belediye olarak yaptığımız faaliyeti siyasi propaganda olarak görmeniz beni üzdü. Ülke gündeminde olan bir konudur” dedi. 
Genç’in bu sözleri üzerine yeniden söz alan Şahin, “Beni de üzdü. Ortahisar Belediyesinin Trabzon’un sorunları ile ilgili bir panel düzenlese” şeklinde karşılık verdi. Başkan Genç ise, “Biz zaten belediyenin ve Trabzon’un sorunları ile ilgileniyoruz. Bu belediyenin menfaatiyle ve sorunlarıyla ilgilenmenizi takdirle karşılıyorum” dedi. 
MHP’li Belediye Meclis Üyesi Ali Sağır ise, 8 Haziran’dan sonra da düzenleyecek misiniz?” şeklinde ki sorusuna Başkan Genç, “Teklif ederseniz, değerlendiririz sonra düzenleriz. Neden olmasın?” dedi.